fbpx
Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: „Câciu și Risipa Fondurilor Europene – o comedie costisitoare pentru România!”

Senatorul USR Tulcea, Costel Vicol s-a adresat colegilor de la pupitrul Parlamentului României pentru a semnala eșecul PNRR. Mai jos conținutul declarației politice de astăzi, 16 aprilie 2024.

„Este profund regretabil faptul că, în ciuda resurselor considerabile puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Guvernul Ciolacu se confruntă cu o absorbție inacceptabil de scăzută a acestor fonduri. Informațiile recente furnizate de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, dezvăluie o situație alarmantă în ceea ce privește utilizarea și implementarea eficientă a acestor resurse vitale.

Cu toții am fost martori ai unei afirmații șocante făcute de ministrul Câciu, conform căreia, din fondurile primite prin PNRR, doar 20% au fost cheltuiți, în timp ce 33% au fost alocate. Această discrepanță gravă între sumele alocate și sumele cheltuite ridică întrebări serioase cu privire la capacitățile administrative și de gestionare a fondurilor publice.

Avertismentele venite din partea Comisiei Europene prin vocea șefei PNRR, Céline Gauer, trebuie să fie luate în serios. Riscul pierderii unor sume semnificative de bani europeni din cauza întârzierilor în implementarea reformelor necesare este cât se poate de real și trebuie să acționăm urgent pentru a preveni consecințele grave ale acestui fapt.

Este inacceptabil ca România să riște să piardă aceste fonduri esențiale care ar putea susține redresarea economică și dezvoltarea durabilă a țării noastre. Este esențial ca Guvernul României să acționeze imediat și eficient pentru a remedia această situație și pentru a asigura o utilizare corespunzătoare și transparentă a fondurilor PNRR în beneficiul cetățenilor noștri.

În calitate de senator USR de Tulcea urmăresc îndeaproape evoluția acestui caz și împreună cu colegii mei exercităm presiuni publice asupra premierului Ciolacu și Guvernului său pentru a garanta o gestionare corectă și responsabilă a fondurilor publice. Vom insista pentru transparență totală în privința utilizării fondurilor PNRR și vom solicita explicarea detaliată a acțiunilor întreprinse de membrii cabinetului Ciolacu pentru accelerarea absorbției acestor fonduri.

Nu putem tolera nicio întârziere sau ezitare în ceea ce privește utilizarea acestor resurse cruciale destinate redresării economice și sociale a României.

Este timpul să acționăm decisiv și să demonstrăm că suntem dedicați progresului și bunăstării cetățenilor noștri.

Vom monitoriza îndeaproape evoluția acestui caz și vom continua să apărăm interesele cetățenilor noștri, cerând responsabilitate și acțiune promptă din partea autorităților.”

Senator USR de TULCEA Costel VICOL

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE