fbpx
Ştirea zilei

Peste 35% dintre alegătorii din I.C. Brătianu au votat la referendum!

- pentru demiterea primarului este nevoie de 25% voturi valabil exprimate și de o majoritate a voturilor în caseta "DA"

Micuța localitate I.C. Brătianu din județul nostru a fost azi în zi de referendum. Prefectului județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu a semnat în data de 09.03.2022 ordinul de îndeplinire a condițiilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului în funcție al comunei I.C. Brătianu. Inițiativa referendumului a aparținut unui grup de locuitori cu drept de vot din localitatea I.C.Brătianu. Comisia pentru organizarea referendumului a fost constituită prin Ordinul de Prefect nr. 175/30.05.2022 iar această comisie a hotărât ca azi, 21 august 2022 să aibă loc acest referendum.

Azi, de la ora 7 dimineața, la urnele amenajate la Căminul cultural al localității au fost așteptați 922 de alegători înscriși pe listele electorale permanente. Pentru a fi validat ar fi trebuit ca prezența să depășească 30% iar voturile valabil exprimate să fie cel puțin 25%! În plus, pentru ca primarul Iordan Alexe să fie demis numărul voturilor valabil exprimate ar fi trebuit să fie peste 50% cu votul  ,,DA”.

După 16 ore de la deschiderea urmelor, la ora 23 procesul electoral s-a încheiat cu 327 de voturi exprimate, 308 fiind din rândul celor de pe listele electorale permanente, 10 voturi fiind exprimate prin intermediul unei mobile iar 9 voturi fiind exprimate de alegători de pe listele electorale suplimentare. Altfel spus, prima condiție a referendumului a fost îndeplinită: au votat mai mult de 30% dintre alegători. Următoarele condiții vor fi verificate de membri biroului electoral al secției de votare: voturile valabil exprimate și respectiv voturile pentru demiterea primarului.

Înainte de închiderea secției de votare, primarul în funcție, Alexe Iordan, ne-a declarat în exclusivitate: ,,Probabil că de luni, 22 august 2022, nu voi mai fi primarul comunei I.C. Brătianu. Celor care și-au dorit acest lucru le doresc sănătate și să facă lucruri bune pentru comunitate. Iar celor care vor administra comuna de luni 22 august 2022 le doresc succes”.

Cui a urat succes primarul Alexe Iordan, până la validarea referendumului încă primarul comunei I.C. Brătianu chiar nu știm: din cauza luptelor politice din consiliul local comuna nu are viceprimar, administratorului public i se va înceta raportul de serviciu după eventuala demitere a primarului, iar alți angajați cheie din primărie și-au prezentat demisia în alb în cazul demiterii primarului.

Vom reveni dimineață cu amănunte despre rezultatul acestui referendum pentru demiterea unui primar, un referendum cu mari șanse de a fi validat iar primarul demis prin vot.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE