fbpx
Ştirea zilei

Peste cinci mii de tulceni programaţi la vaccinare

Începând din această dimineaţă, la sala de sport Dan Pohariu din municipiu (strada Isaccei, nr 20) primul centru de vaccinare din judeţul Tulcea a devenit funcţional.
Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan şi primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, au fost prezenţi în această dimineaţă la centrul de vaccinare pentru a se asigura că nu sunt probleme.
Din cele zece centre de vaccinare amenajate în judeţul Tulcea, cel din municipiu este singurul pentru care s-au asigurat fluxuri de vaccinare (două fluxuri de vaccinare, fiecare flux cu câte 60 de doze alocate pe zi).
Judeţului Tulcea i-au fost repartizate numai două fluxuri de vaccinare, însemând doar 120 de doze de vaccin pe zi, şi doar într-unul din cele zece centre de vaccinare amenajate în judeţ. Vom solicita azi, în timpul videoconferinţei cu coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, suplimentarea acestor fluxuri astfel încât capacitatea de vaccinare să se dubleze, cel puţin.
Mă bucur că în mai puţin de 48 de ore tulcenii s-au programat pe toate cele 21 de zile pentru care platforma este deschisă pentru prima doză de vaccin, programarea automată fiind şi pentru rapel în 21 zile de la administrarea vaccinului. Altfel spus până pe 2 martie nu mai este nicio poziţie liberă asta însemând că 2520 de tulceni s-au înscris deja prin intermediul acestei platforme de vaccinare la centrul de vaciinare de la Sala de sport Dan Pohariu din Tulcea” a transmis prefectul judeţului Tulcea, domnul Alexandru Cristian Iordan.
De luni, pentru persoanalul sanitar din judeţul Tulcea, la centrele de vaccinare din Tulcea (Colegiul Medicilor şi Sectia Psihiatrie) şi Măcin (Spitalul orăşenesc) se va efectua rapelul, respectiv a doua doză de vaccin, conform programărilor din prima etapă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button