Ştirea zilei

Peste o mie de cuiburi embrionate de şalău pregătite pentru repopularea Complexului lagunar Razim-Sinoie

De la sârşitul săptămânii trecute a început campania anuală de producere icre embrionate de șalău pentru repopularea Complexului lagunar Razim-Sinoie.
Prima etapă s-a consumat încă de la sfârşitul anului trecut când au fost făcută selecţia reproducătorilor în oboarele de iernare, numărul acestora fiind potrivit Guvernatorului ARBDD, Ion Munteanu, în număr de 137 de exemplare.
A doua etapă s-a consumat în zilele de 2 şi 3 aprilie prin transferarea reproducătorilor în oboarele de reproducere în care au fost amplasate și saltelele de substrat pentru depunerea icrelor.

Saltelele vor fi verificate periodic, urmând ca în cel mult trei săptămâni de acum încolo icrele embrionate să fie lansate în lacul Razim la momentul potrivit.

Acțiunea s-a desfășurat la Baza de Cercetare de la Enisala, conform contractului încheiat între Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) pentru un număr maxim de 1200 de cuiburi de icre embrionate de şalău, fiecare cuib având în medie circa 30.000 de viitori alevini.

 

 

Back to top button