fbpx
Ştirea zilei

Peste trei mii de tulceni au fost testaţi COVID-19!

De la peste trei mii de tulceni autorităţile sanitare din judeţul Tulcea şi la începutul pandemiei Constanţa au prelevat probe în vederea testării COVID-19, virusul care speriat mapamondul. Din fericire, marea majoritate a probelor prelevate au fost negative, însă dintre acestea 141 de probe au fost declarate pozitiv şi internate în vederea tratării cu medicamente de specialitate. Din nefericire însă, două dintre persoanele confirmate nu au supravieţuit în spital având şi alte afecţiuni medicale. O confirmă comunicatul de presă al Prefecturii Tulcea de azi.

„Astăzi, 25.05.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.
Până la data de 25.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 1085 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in crestere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 90 persoane si au intrat un număr de 95 persoane. Tot până la această dată au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 5338 de persoane.
De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 14 persoane; la aceiași dată au ieşit din perioada de carantină 695 persoane. Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 107.
De asemenea, până la această dată au fost testate 3.019 de persoane, 38 persoane fiind testate ieri 24.05.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 141 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. Au fost înregistrate doua decese, o persoană în vârstă de 62 de ani iar cealalta in varsta de 84 de ani. 61 de persoane sunt încă internate din care 41 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 78 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.
În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 25 mai 2020 s-au efectuat controale la 399 locuinte, din care la 329 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 70 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 1.051 persoane, dintre acestea 890 de către lucrători ai Poliţiei şi 161 de către lucrători ai Jandarmeriei.
Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.
Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență!
Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.”, se arată în comunicatul prefecturii.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button