fbpx
Folclor

”Peștișorul de Aur”, prima ediție în 30 de ani fără maestrul Ștefan Coman!

Tulcea are puține repere care au rezistat de-a lungul timpului și care au adus faimă acestui colț de țară. Unul dintre aceste repere este, fără doar și poate, ”Peștișorul de Aur”, un festival internațional de folclor a cărui ediție a avut loc în urmă cu 30 de ani, mai precis în septembrie 1993. 

Pentru prima dată în acești 30 de ani, ”Peștișorul de Aur” se va desfășura fără implicarea celui care i-a fost părinte de drept acestui festival de folclor, de renume internațional, și nu pentru că maestrul Ștefan Coman nu și-ar mai fi dorit să se implice în organizare ci pentru că pur și simplu a fost dat la o parte! Și dacă ar fi fost doar asta! Pentru ca umilirea acestuia să fie totală i s-a cerut să facă parte din juriu după ce maestrul Ștefan Coman, alături de celebrul ”Nea Marin” (Marin Barbu) a confirmat că va juriza un festival de folclor la Brăila în aceeași perioadă.

Toate aceste lucruri au fost spuse în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea. Declarația maestrului Ștefan Coman mai jos.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE