fbpx
Folclor

(VIDEO) Peștișorul de Aur, ediția 29 – Parada Portului Popular prin orașul turistic Tulcea

Festivalul Internațional de Folclor pentru copii și tineret ”Peștișorul de Aur” a ajuns anul acesta la cea de-a XXIX ediție, prima, din păcate, fără cel care i-a dat naștere, Ștefan Coman, printre organizatori. Cu toate acestea, ansambluri din Grecia, Algeria, Turcia, Georgia, Adjaria, Slovacia, Macedonia, Polonia, Bosnia Și Herțegovina, Bulgaria precum și din județele  Olt, Caraș –Severin, Iași , Vaslui, Dolj, Bistrița-Năsăud, Prahova, Maramureș și desigur Tulcea sunt prezente, de azi până vineri inclusiv, în orașul turistic Tulcea pentru a se bucura de frumusețile acestuia. 

În această după -amiază a avut loc Parada Portului Popular pe traseul tradițional de la Biblioteca Panait Cerna pe strada Isaccei – Unirii – Babadag – Mihail Kogălniceanu – Dobrogeanu Gherea – Păcii – Piața Civică. Tulcenii s-au bucurat de frumusețea costumelor populare din țările și județele mai sus menționate în timp ce invitații de frumusețea străzilor.

Iar faptul că o căruță a deschis parada de pe traseul mai sus amintit arată că poate acest tip de transport alternativ are viitor pe aceste meleaguri. Oficialitățile și-au ținut discursurile de pe scările Consiliului Județean iar după tradiționala horă a început spectacolul pe scena din Piața Civică.

Succes ”peștișorilor” veniți la Tulcea și să nu aibă parte de inundații. Ce ar mai fi…

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE