fbpx
Ştirea zilei

Piața civică în zi de sărbătoare: Fanfara militară, de la ora 17.00, Peștișorul de Aur de la 18.30!

Piața civică din municipiul Tulcea va fi azi, începând cu ora 17.00 în zi de sărbătoare. Fandara militară a Forțelor Navale Române va susține cu concert de muzică militară, dragă tulcenilor, ce va da semnalul că se apropie Ziua Marinei și pentru a aduce în atenția publicului importanța revenirii Dobrogei la Patria Mamă, odată cu dobândirea Independenței de Stat a României. 

Ținutul dintre Dunăre și Marea Neagră a oferit țării noastre ieșirea la oceanul planetar și, totodată, a generat dezvoltarea segmentului maritim al Forțelor Navale Române.

În Municipiul Tulcea, programul continuă sâmbătă, 13 august, orele 09.00-13.00, cu Ziua Porților Deschise, în portul militar; duminică, 14 august, orele 09.00-10.00, va fi adus un omagiu eroilor marinari, printr-o ceremonie militară și religioasă organizată la Cimitirul Eroilor, iar luni, 15 august, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită, într-un cadru restrâns, în portul militar, din cauza lucrărilor de reabilitare a falezei, care sunt în desfășurare.

Fandara militară a Forțelor Navale Române va lăsa locul muzicii și portului popular cu ocazia deschiderii oficiale a unei noi ediții a îndrăgitului Festival de Folcor pentru copii și tineri Peștișorul de Aur. După doi ani în care a lipsit din peisajul public din motive de pandemie, iată că Festivalul Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur” revine cu a sa paradă a portului popular pe traseul binecunoscut cu punct de plecare de pe strada Isaccei din dreptul Parcului Pesonalităților și punct de sosire Piața Civică. 

Programul Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”, ediția a XXVIII-a:

Luni , 8 august    

ora 18:00 – Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Parada portului și dansului popular

ora 18:30 – Piața Civică – Deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”, ediția a XXVIII- a

ora 19:30 – Scena din Piața Civică – Spectacol – Concurs

Marți, 9 august      

ora 18:00 ➡Cartier Vest – Patinoar –    Spectacol folcloric

Cartier E3 –Terenul de sport-  Spectacol folcloric

ora 19:30 – Piaţa Civică – Spectacol – Concurs

Miercuri, 10 august

ora 19:30 – Piața Civică – Spectacol – Concurs

Joi, 11 august

ora 19:30 – Piața Civică – Festivitatea de premiere și spectacolul de gală

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE