fbpx
Ştirea zilei

Pensionarii tulceni, la ceas aniversar cu alegeri ale Consiliului Pensionarilor

Azi, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreședintele Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat, primarul municipiului, Constantin Hogea și subprefectul județului, Carmen Caloianu au participat la ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice din Tulcea, în urma căreia s-a ales și noua structură de conducere.

Începând cu ora 11.00, la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, pensionarii tulceni, reuniți în ședință oficială, au dezbătut raportul de activitate pentru perioada 2018-2020. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Uniunii Naționale a Persoanelor Vârstnice, reprezentanților structurilor asociative a pensionarilor au primit diplome aniversare din partea Consiliului Județean Tulcea și a Consiliului Județean pentru Pensionari și Persoane Vârstnice.

În cadrul discuțiilor purtate  în cadrul ședinței au fost punctate, de asemenea, principalele realizări ale mandatului care se încheie și au fost propuse proiecte pentru mandatul următor.

Printre acestea, se numără mărirea plafonului pentru gratuitatea oferită pensionarilor pentru transportul în comun, reducerea taxelor și impozitelor datorate de pensionarii tulceni, mărirea numărului de membri ai Consiliului Județean pentru Pensionari și Persoane Vârstnice, organizarea a șapte – opt noi organizații la nivelul județului, asigurarea unui nou sediu pentru clubul pensionarilor, implicarea activă pentru înființarea, la nivel județean, de cămine pentru  bătrâni etc.

„Acum, la împlinirea a 20 de ani de la înființarea Uniuni Persoanelor Vârstnice, felicit toți pensionarii tulceni, persoane care merită tot respectul nostru, persoane de la care avem ceva de învățat. Vă doresc să vă dea Dumnezeu sănătate, că înțelepciune aveți și vă asigur că și pe viitor, așa cum am făcut în calitate de președinte al Consiliului Județean Tulcea, voi rămâne alături de dumneavoastră  și vom păstra o relație amiabilă, constructivă“, le-a transmis președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

De asemenea, primarul municipiului, Constantin Hogea, a fost în asentimentul președintelui Teodorescu și a vorbit despre calitatea umană a pensionarilor tulceni: „În ceea ce privește experiența, părul alb și ridurile nu opt fi înlocuite cu nimic“, a transmis Constantin Hogea.

În același sens, subprefectul Carmen Caloianu a transmis mesajul prefectului județului Tulcea, care le-a urmat pensionarilor tulceni multă sănătate, succes și putere de muncă.

În urma, scrutinului a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului Județean pentru Pensionari și Persoane Vârstnice, Ovidiu Anton Dumitrescu, presedinte al Uniunii Judetene a Pensionarilor iar în funcţia de vicepreşedinte a fost ales Gheorghe Damian, presedinte la Asociatţa de Pensionari Expresul CFR Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button