fbpx
Ştirea zilei

Plata în rate pe zece ani pentru reabilitarea blocurilor de pe faleza Dunării

Potrivit viceprmarului municipiului Tulcea, George Şinghi, în perioada aceasta încep lucrările de eficientizare energetică ale blocurilor de locuințe din strada Gării.
„Proiectele sunt finanțate pe Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, 60% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor fiiind acoperite de Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, iar 40% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor, de Primaria Tulcea şi Asociaţia de proprietari. Primaria acoperă în prima fază sumele aferente celor 40%, urmând ca acestea sa fie recuperate de la asociatiile de proprietari într-o perioadă de 10 ani. Astfel, o garsonieră va avea de plătit o sumă de aproximativ 55 lei / luna, iar un apartament cu doua camere, o suma de 85 lei / lună. Ne dorim ca în anii următori sa accelerăm acest proces si să acoperim cât mai multe blocuri de locuințe din municipiu.”, a declarat viceprimarul municipiului Tulcea, George Şinghi.
În perioada imediat următoare, Primăria Tulcea va accesa linii de finantare din programul ELENA (European Local ENergy Assistance- Asistență locala Europeană pentru Energie) pentru realizarea documentațiilor tehnice de reabilitare a clădirilor publice si rezidențiale.
Lucrările ce se vor executa in cadrul proiectelor în implementare:
– Izolarea termică a pereților exteriori, cu termosistem cu polistiren expandat sau vata minerala, cu o grosime de 10 cm.
– Finisajul fațadelor se va realiza cu tencuială decorativă de exterior;
– Inlocuirea tuturor tâmplariilor exterioare existente aferente locuințelor, inclusiv a tâmplariei acceselor în blocul de locuințe si a spațiilor comune, cu tamplarie din PVC.
– Terasa va fi refacută, se va izola cu polistiren expandat 25 cm ignifugat, de inaltă densitate.
– Invelitoarea balcoanelor va fi din tabla faltuită, montata pe o structură metalică si izolata cu vată minerală de 8 cm, inchisă pe interior cu gips-carton.
– Inchiderea tuturor balcoanelor care sunt deschise la momentul inceperii proiectului se va face pe o structură usoară, metalică, cu placaje din din gips-carton, respectiv OSB si termoizolatie cu polistiren expandat de 10 cm, conform cu restul blocului. Balcoanele ce sunt deja inchise, se vor repara daca este cazul, vor fi reconditionate si termoizolate corespunzator. Inchiderea tuturor logiilor si a balcoanelor care nu sunt deja inchise cât si mentinerea celor deja inchise.
– Pentru conductele exterioare se va confectiona o structura metalica imbracata in tabla faltuita ce are rolul de a le proteja, cu guri de acces amplasate in puncte recomandate pentru verificare;
– Casa scarii va fi renovata, se vor curata peretii si tavanele pana la stratul de tencuiala, se va gletui si va fi aplicata vopseaua lavabila in 2 straturi;
– Liftul existent va fi inlocuit cu unul nou, impreună cu toate echipările necesare functionarii corespunzatoare;
– Lucrari de inlocuire a sortului de tabla zincata de pe aticul acoperisului. Gurile de scurgere a apelor pluviale de pe acoperis se vor prelungi si se vor proteja cu parafrunzare;
– Se vor monta glafuri interioare din PVC si exterioare din aluminiu vopsit electrostatic;
– Inaltarea gurilor de aerisire existente pe acoperis astfel incat sa aiba 50 cm peste stratul finit al acoperisului. Dupa caz se vor inalta si ventilatiile;
– Lucrari de refacere si/ sau inlocuire a inchiderii rosturilor;
– Lucrari de demontare si remontare a aparatelor de aer conditionat si antene dispuse pe fatade;
– Lucrari de demontare si remontarea a interfonului;
– Demontarea remontarea si verificarea platbanda OL-Zn 25×4 mm pe acoperis, pentru instalatia de parastrasnet.
George Şinghi
Viceprimarul Municipiului Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE