Ştirea zilei

PLUS Tulcea caută Guvernator! Apel pentru înscrierea în competiție

,,Organizația PLUS Tulcea încurajează înscrierea celor interesați în competiția pentru desemnarea noului guvernator al Deltei Dunării. Termenul final pentru depunerea candidaturilore este 1 aprilie. Procesul transparent de recrutare, în urma unui amplu dialog social, a fost inițiat de către Alianța USR – PLUS și este pus în practică de Consiliul Consultativ pentru Delta Dunării –”Delta Vie”.

Apelul public al PLUS Tulcea vine cu scopul de a populariza competiția și de a avea cât mai mulți candidați pregătiți pentru această funcție extrem de importantă pentru bunul mers al Deltei, implicit și al județului Tulcea.

Reamintim faptul că alianței USR – PLUS i-a revenit nominalizarea pentru funcția de Guvernator al Deltei Dunării și a ales ca acest proces să se facă în mod transparent, în urma unei competiții, în procesul de recrutare fiind implicată atât societatea civilă, cât și companii renumite în domeniul recrutării și al resurselor umane.

Marian Machedon, președintele PLUS Tulcea, este membru al Consiliului Consultativ pentru Delta Dunării – „Delta Vie”, participând la dezbaterile publice ale consiliului, în pregătirea procesului de selecție. Cu privire la apelul public privind înscrierea în competiție, acesta a declarat:

„Îi încurajez pe toți cei care cred că pot ocupa această funcție de guvernator al Deltei să se înscrie în competiție. Consiliul consultativ din care fac parte a elaborat mandatul viitorului guvernator și fișa postului, iar aceste documente sunt publice, ușor de accesat de către oricine. Sunt sigur că această modalitate de numire, venită în urma consultării cu societatea civilă, în urma unui proces complex de recrutare, în urma unei competiții publice, va da Deltei Dunării cel mai bun guvernator pe care l-a avut vreodată. Poate mulți au fost reticenți la început cu privire la soluția aleasă de Alianța USR – PLUS. Obișnuiți cu numirile venite în plic, fără legătură cu criteriul competenței sau fără urmă de transparență, probabil unii s-au mirat de alegerea noastră. Însă noi arătăm că suntem fideli principiilor pe care le-am susținut de la momentul intrării în politică și le aplicăm acum în ceea ce facem la guvernare” se arată în comunicatul PLUS Tulcea.

Vom reveni asupra acestui subiect și despre cum înțelege PLUS Tulcea că se poate găsi un Guvernator ARBDD prin apeluri publice când s-au impus niște condiții ce elimină din start mulți pretendenți.

Back to top button