Ştirea zilei

Mese calde pentru nevoiaşi: 2821 de tulceni vor primi carduri sociale

De ieri, la sediul Instituției Prefectului – Județul Tulcea au sosit 2821 tichete sociale pe suport electronic (carduri) pentru mese calde de care vor beneficia persoanele cu vârsta de peste 75 ani, cu venituri sub indemnizația socială pentru pensionari și familiile/persoanele fără adăpost, cu prioritate familiile monoparentale.

Tichetul social pe suport electronic pentru mese calde este emis prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, cofinanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Coordonatorul Schemei Naționale de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice şi pentru Persoanele fără Adăpost (S.N.S.P.V.P.A.) este Ministerul Fondurilor Europene care, în colaborare cu Instituția Prefectului și autoritățile administrației publice locale va acorda categoriilor de persoane nominalizate în O.U.G. 115/2020, tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali în cadrul S.N.S.P.V.P.A. este de 180 de lei/lună, cu precizarea că, valoarea maximă a tranzacțiilor pe zi nu poate depăși 40 lei.

„Facem un apel către toţi furnizorii de servicii de alimentaţie publică de pe raza judeţului Tulcea să devină partenerii acestui program social de sprijinire a persoanelor cele mai defavorizate, mai cu seamă că în judeţul Tulcea, până acum, doar un singur agent economic poate servi mese calde acestor persoane prin intermediul Schemei Naționale de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice şi pentru Persoanele fără Adăpost”, a declarat subprefectul Teodora Giurgiuvanu.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde:

  • nu sunt transmisibile, putând fi utilizate doar de titular
  • nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar
  • pot fi utilizate doar pe teritoriul României
  • pot fi utilizate doar în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de servire a mesei calde
  • pot fi utilizate doar la unitățile de alimentație publică agreate de emitentul de card.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde se alimentează lunar, exclusiv cu valoarea stabilită potrivit prevederilor OUG 115/2020.

Back to top button