fbpx
Consiliul Judeţean

Podul peste Dunăre, un vis al tulcenilor devenit realitate!

În mai puțin de două zile, mai exact pe data de 6 iulie 2023, Podul peste Dunăre Tulcea-Brăila va intra oficial în circuitul rutier național, urmând a fi inaugurat în cadru festiv, în prezența oficialităților județene și naționale.
Cu acest prilej, istoria județului Tulcea va marca cea mai mare realizare a ultimelor decenii, un deziderat al oamenilor locului care a fost, iată, materializat cu succes în urma demersurilor repetate efectuate de conducerea județului Tulcea încă de acum aproape un deceniu. Este vorba de cel mai mare proiect de infrastructură realizat la nivel național în ultimii zece ani, finanțat grație mecanismului ITI Delta Dunării, și care a prins viață în urma unei inițiative pornite de la Tulcea, cu scopul de a contribui la dezvoltarea județului nostru și, implicit, a zonei.
Iată că, la aproape un deceniu de luptă și multă muncă, visul meu și al tulcenilor devine realitate! Numărătoarea inversă se apropie de sfârșit și mai sunt doar două zile până când podul va fi inaugurat și toți românii îl vor putea traversa. Tulcenii trebuie să fie mândri, pentru că, încă o dată o spun, de aici, de la Tulcea, a plecat inițiativa, demersurile și mare parte din fondurile necesare construcției acestui pod. Tulcenii și-au dorit dintotdeauna un pod peste Dunăre și iată că acum, dorința noastră, a tuturor celor care trăiesc în județul Tulcea, a devenit realitate”, a declarat în acest sens președintele Horia Teodorescu.
Pentru a arăta implicarea fără putință de tăgadă a noastră, a tulcenilor, în materializarea acestui grandios proiect de infrastructură, anexăm mai jos două dintre documentele inițiate în această direcție de administrația județului Tulcea, în speță de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, încă din anul 2014.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button