fbpx
Comunicate

Poliția și Jandarmeria au dat sancțiuni sute e mii de lei la Tulcea!

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea și cu sprijinul celorlalte structuri, au organizat pe raza întregului județ, atât în mediul urban, cât și în cel rural, acțiuni preventiv-reactive, cu efective mărite, având ca scop prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În acest sens, s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, pentru asigurarea liniștii în comunitate.

În perioada de referință, au fost legitimate 550 de persoane și au fost efectuate 305 de testări cu aparatele etilotest sau cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.

În acest context, au fost aplicate 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 231.085 de lei, dintre care 206 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G.nr.195/2002, iar 88 de sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991.

În cadrul filtrelor rutiere instituite, au fost reținute 42 de permise de conducere, dintre care 32 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost constatate în flagrant 32 de infracțiuni și a fost depistată o persoană urmărită la nivel național.

Prin prezența constantă în stradă și în zonele aglomerate, precum și prin activitățile specifice pe care le desfășoară, polițiștii și jandarmii tulceni asigură toți cetățenii județului nostru că se află la datorie, in sprijinul acestora, în vederea menținerii unui climat de liniște și siguranță în comunitate.

Depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat

La data de 1 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Tulcea au depistat și oprit în trafic, pe o stradă din localitatea Caraorman, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul în cauză nu este înmatriculat.

Polițiștii tulceni au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Astăzi, 01 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Tulcea, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe strada Mare, din localitatea Letea, o motocicletă condusă de către un bărbat, în vârstă de 47 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat faptul că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta în cauză nu este înmatriculată.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului

Astăzi, 2 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Tulcea, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe strada Babadag, din localitate, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 37 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând concentrația de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării mostrelor biologice.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button