Ştirea zilei

Polițiștii tulceni ne promit ,,sărbători în siguranță”

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea,  vor fi la datorie și în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătoarea Floriilor să fie celebrată în siguranță.

Având în vedere contextul pandemic actual, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, s-au dispus măsuri suplimentare de ordine și siguranță publică, în special în zonele aglomerate.

În acest sens, peste 104 polițiști tulceni vor acționa, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română și cu celălalte instituții ale statului cu atribuții în domeniu, în vederea acordării de sprijin și de îndrumare a cetățenilor, descurajarea faptelor antisociale și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Vor fi la datorie atât polițiștii structurilor de ordine publică și rutieră, cât și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Astfel, efectivele angrenate în aceste activități vor acționa în zonele centrelor comerciale, piețe, târguri, terase, mijloace de transport in comun, scopul fiind acela de a preveni și nu de a sancționa.

O atenție deosebită va fi acordată lăcașelor de cult de pe raza județului Tulcea, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase.

Totodată, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe drumurile publice pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru fluidizarea traficului.

În caz de nevoie, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist sau sunați la 112-Apelul Unic de Urgență.

Facem apel către cetățeni să manifeste un comportament responsabil, atât pentru siguranța lor, cât și pentru siguranța celor din jur.

Vă dorim să aveți un sfârșit de săptămână liniștit și urăm la mulți ani tuturor sărbătoriților!

Back to top button