Tulcea

Premieră: Selecţia Guvernatorului ARBDD se face transparent şi online

declarație politică a senatorului Costel Vicol, Alianța USR PLUS Tulcea

Dăm startul celui mai transparent proces de selecție pentru funcția de guvernator al Rezervației biosferei Delta Dunării (ARBDD). O premieră pentru țara noastră.
Dacian Cioloş și Dan Barna, copreședinții USR PLUS, au anunțat că procesul va începe joi, 4 februarie. Primul pas va fi constituirea unui Consiliu Consultativ, condus de George Leca, expert în Project Management, care va defini atribuțiile și elementele de competență ale viitorului guvernator alături de cele mai importante organizații non-guvernamentale din acest domeniu.
Dezbaterile Consiliului Consultativ se vor derula de-a lungul a trei săptămâni și vor fi transmise LIVE pentru a lua parte la proces orice persoană interesată de subiect.
Dan Barna a transmis că: „USR PLUS a gândit procesul tocmai pentru a evita greșelile care timp de 30 de ani s-au făcut în ceea ce a însemnat managementul Deltei Dunării și a Rezervației Biosferei.” În vreme ce Dacian Cioloș a subliniat că: „O numire politică poate însemna și o numire asumată politic a unei persoane cu competență, cu un mandat clar, susținută politic pentru a face treabă pentru comunitate.”
Mai multe detalii despre proces aici: bit.ly/TransparentaDelta
Costel Vicol, senator Alianţa USR PLUS Tulcea
Back to top button