fbpx
Tulcea

Silviu Feodor, deputat CRLR: ”Etnicul nostru Cătălin Chirilă este noul campion al lumii la canoe 1”

Din Sarichioi, județul Tulcea, etnicul nostru Cătălin Chirilă este noul campion al lumii la canoe 1, proba de 1.000 de metri!
Cu ani în urmă, un alt etnic, marele Ivan Patzaichin, a luat aur de două ori în această probă! În istoria sportului românesc, Cătălin este al patrulea sportiv cu aur la 1.000 de metri, după Aurel Macarencu (în 1986), Ivan Patzaichin (în 1973 și 1977) și Simion Ismailciuc (în 1963).
Ieri, imediat după cea de a doua finală la care a participat la Campionatul Mondial de kaiac-canoe de la Halifax (Canada), devenind sâmbătă la cea de 500 de metri vicecampion mondial, medaliatul cu aur Cătălin Chirilă a scris pe rețelele de socializare „Mulțumesc lui Dumnezeu! Mulțumesc întregii echipe! Mulțumesc tuturor pentru energie, gânduri bune și felicitări!”.
O persoană credincioasă, dintr-o familie de staroveri, Cătălin Chirilă muncește foarte mult, avându-l ca antrenor secund pe un alt campion mondial rus lipovean – Petre Condrat din Carcaliu, județul Tulcea (care are un aur la C-4 500 m în 2003).
Este o performanță uriașă a acestui sportiv de numai 24 de ani – o medalie de aur și una de argint la Campionatul Mondial de kaiac-canoe de la Halifax (Canada)! Este un pas important al lui Cătălin Chirilă spre Jocurile Olimpice de la Paris din anul 2024! Mult succes!
Așa cum a făcut-o Ivan Patzaichin, îți doresc, Cătălin, să aduci, și ai și reușit deja, glorie multă acestei minunate țări a noastre – România!
Sănătate voinicească și mult, mult succes în continuare!
Munca ta zilnică, efortul tău imens, tenacitatea ți-au fost răsplătite cu aur mondial! Bravo, Cătălin! Felicitări și antrenorilor tăi, Florin Popescu și Petre Condrat!”.
Mesajul președintelui Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR), deputatul Silviu Feodor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button