fbpx
Oraş Isaccea

Primăria Isaccea rămâne de mâine fără primar!

după demisia primarului Năstase Moraru,viceprimarul Dorina Mihail va prelua atribuțiile chiar de mâine, 15 aprilie 2024

Anastse Moraru, primarul orașului Isaccea, lasă de mâine, 15 aprilie 2024 primăria pentru care timp de trei mandate a atras 30 de milioane de euro, majoritatea fonduri europene. De mai bine de un an Anastase Moraru și-a anunțat retragerea, însă momentul ales pare să fie unul ce ar avea nu doar conotații personale ci și politice. Primar PSD cu viceprimar PSD, Anastase Moraru lasă în scena politică locală un consiliu local din care probabil un alt nou coleg de partid va primi atribuții de viceprimar. Poate chiar de primar după 10 iunie…dar să nu anticipăm. Mai jos puteți citi mesajul transmis pe rețeaua de socializare in această duminică, ultima ca primar de oraș.

,,Capăt de drum. După aproximativ 12 ani( fără două luni) am luat o decizie foarte grea pentru mine,de a renunța la funcția de primar a orașului Isaccea din motive personale.Au fost 12 ani grei, de la prima perioadă cu lipsă de resurse financiare ,inceputurile in atragerea de fonduri, covidul ,războiul ,gestionarea refugiatilor si TIR-urilor,multitudinea de contracte de finanțare prin atragerea de fonduri europene și nu numai.Am fost prezent zi de zi în slujba comunității(nu stiu daca am 10 zile de concediu, am lipsit doar cât am fost internat).Prin tot ceea ce am realizat nu am făcut decât să se vorbească frumos despre orașul Isaccea .Nu am sa enumar realizarile(numai cei care nu vor să vadă nu observă schimbările in ce 12 ani). Sumele atrase in aceasta perioada depasesc 50 milioane euro.Prin cele 30 de finanțări( din care 26 contracte de finanțare iar pentru celelalte patru urmeaza ,care insumeaza peste 40 de investitii) odata cu finalizarea lor, orasul se va transforma într un oraș modern european( ar fi pacat ca cei care vor veni la conducerea localității să nu continui aceste investiții).Orasul se va dezvolta.La investițiile primariei (există oportunități de atragere a altor investiții din fonduri europene),investitii guvernamentale (drum expres,si in perspectiva podul de peste Dunare, Isaccea -Orlovka) și o dată cu investițiile private care vor urma(extindere vama,antrepozite fiscale vamale,centre de inmagazinare energie electrica,parc industrial,hotelul, etc) vor putea face din orașul Isaccea a doua putere economică a județului.

Prin sumele atrase pe fonduri europene, dintr o statistică a Programului Operațional Regional ,suntem pe locul 6 din 216 orașe din Romania.Suntem singura localitate din sudul tarii care digitalizeaza colectarea deseurilor menajere(proiect aflat in implementare).Toate aceste nu se puteau realiza fără sprijinul celor din primărie , pe această cale le mulțumesc. Pentru munca depusă împreună ,ca o recunoaștere activității depuse de primărie s-a obtinut certificare ISO 9001( ca o recunoastere a managementului calitatii serviciilor catre populatie).Primarului dumneavoastră ca recunoaștere a muncii depuse a ocupat urmatoarele functii:

-Membru supleant în Congresul Autorităților Locale de la Strasbourg

-Membru în Consiliul Director al Asociației Orașelor din România

-Membru în Comitetul DIrector al Agenției de Dezvoltare Regională Sud Est Braila

– Președinte a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal pe județul Tulcea pentru care am semnat cel mai mare contract de finanțare de până acum din județul Tulcea în valoare de 265 de milioane de euro Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Tulcea .

Pentru mine a fost onoare să fiu primar al orașului Isaccea , si mă înclin în fața dumneavoastră , locuitori ai orasului Isaccea,si va multumesc pentru sprijinul pe care l-am avut în această perioadă și nu numai.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE