fbpx
Ştirea zilei

Primăria Tulcea avertizează public dezvoltatorii imobiliari!

- nu e obligaţia primăriei să asigure utilităţi în cartierele rezidenţiale, spune primarul Ştefan Ilie

Primăria Tulcea a făcut azi un nou anunţ de interes public, de această dată anunţul fiind unul care interesează mai mult potenţialii cumpărători de locuinţe de la dezvoltatorii imobiliari.

Comunicarea făcută de oficialii primăriei vine după ce unul dintre dezvoltatori a făcut un anunţ pe o reţea de socializare prin care a oferit informaţii care au necesitat unele precizări din partea primăriei, spre corecta informare a cetăţenilor: Precizări cuprinse în comunicatul publicat mai jos.

Comunicatul Primăriei Tulcea

Referitor la anunțul publicat pe Facebook cu privire la vânzarea de loturi de teren în cadrul cartierului rezidențial „Green Village” Tulcea și în urma unor solicitări ale cetățenilor, posibili cumpărători, care întreabă dacă în zonă sunt utilități, Primăria Municipiului Tulcea vă informează:

Conform Planului de Urbanism Zonal Construire cartier rezidențial „GREEN VILLAGE”
TULCEA, aprobat în anul 2017 prin H.C.L. nr.124/30.05.2017, obligația aducerii utilităților la fiecare lot supus vânzării/construirii este a dezvoltatorilor.

Sfătuim posibilii cumpărători să solicite dezvoltatorilor dovada și perioada de timp în care aceștia vor aduce utilitățile care, la acest moment, nu există pe amplasament.

Totodată, Primăria Municipiului Tulcea solicită public dezvoltatorilor depunerea
documentelor necesare autorizării lucrărilor edilitare pentru aducerea utilităților pe amplasament în conformitate cu Planul Urbanistic Zonal anterior menționat și prevederilor Regulamentului General de Urbanism.

Recomandăm cetățenilor să se informeze corect, inclusiv prin solicitarea unui certificat de urbanism pentru informare obținut de la Primăria Municipiului Tulcea, pentru a cunoaște situația reală a terenului, anterior cumpărării acestuia.

Facem acest anunț deoarece din multitudinea de cazuri studiate am descoperit că după ce cumpărătorul de bună credință achiziționează terenul, dezvoltatorul nu-și mai respectă obligația privind utilitățile și astfel cumpărătorul se află în imposibilitatea de a beneficia de utilități publice.
𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐬𝐮𝐬 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐯𝐚𝐥𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐚̆, 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐭𝐮𝐥𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢.

Notă: Conform prevederilor art.27^1din Legea 350/2001, primarul municipiului Tulcea are ca atribuții în domeniul urbanismului și realizarea de acțiuni pentru respectarea și punerea în practică a prevederilor documentațiilor de urbanism aprobate.

Legat de acest subiect, primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie a ţinut să sublinieze faptul că ar trebui ca dezvoltatorii imobiliari să ia modelul celor din alte ţări ale Uniunii Europene şi nu numai.

Dezvoltatorii imobiliari trebuie să înţeleagă faptul că în străinătate se vine la avizare nu doar cu ceea ce le cerem noi şi anume utilităţi la fiecare lot de teren supus vânzării sau construirii ci şi cu alte iluminat stradal şi alte obiecte de mobilier urban. Mai mult, acolo, extinderea intravilanului se face o dată la 10 ani şi nu haotic precum s-a făcut la Tulcea, adică în fiecare zi, fără niciun fel de utilităţi în zonele în care s-a construit. Acest haos urbanistic am spus-o şi o repet, trebuie să înceteze. Cetăţenii municipiului Tulcea nu sunt obligaţi ca din taxele şi impozitele lor să susţină cheltuieli cu utilităţile pentru nişte dezvoltatori imobiliari care urmăresc doar câştigul imediat. Dacă ar fi azi ca pe cheltuiala primăriei să se aducă toate utilităţile acolo unde s-a construit în ultimii ani haotic ar însemna ca în următorii 30 de ani să nu mai facem nicio altă investiţie, lucru cu care eu nu pot fi de acord„, a declarat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

Vom reveni asupra acestor informaţii furnizate de către Primăria Tulcea cu orice informaţie, la fel de utilă, şi de la dezvoltatorii imobiliari sau reprezentanţii acestora, desigur dacă aceştia au o altă opinie!

Notă: fotografiile de mai sus sunt furnizate de primarul Ştefan Ilie pentru a ilustra cum arată loturile de teren din alte ţări ale Europei ce au primit aviz şi autorizaţiile pentru contruirea de locuinţe.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button