Ştirea zilei

Primii fulgi de zăpadă nici nu au mişcat utilajele de deszăpezire

- doar pe drumurile naţionale au fost intervenţii impotriva poleiului

În această dimineaţă, primii fulgi de zăpadă se poate spune că nu au speriat deloc drumarii, fie că vorbim de cei de la Drumurile Naţionale, Drumurile Judeţene sau de Servicii Publice, societatea care ar trebui să intervină pe străzile municipiului.

Potrivit subprefectului cu atribuţiuni de prefect, Nicolae Topoleanu, raportul dimineţii primit de la Secţia de Drumuri Naţionale Tulcea arată că au fost intervenţii pe timpul nopţii şi dimineţii devreme dar pentru a preîntâmpina formarea poleiului.

La fel şi pe Drumurile Judeţene, potrivit reprezentantului societăţii Mega Edil, Adrian Moglan, cel care are în coordonare această activitate, pe timpul nopţii de ieri s-a patrulat pe toate porţiunile de drum judeţean unde exista pericolul formării poleiului însă nu a fost cazul pentru intervenţii punctuale.

În fine, la nivel de municipiu, potrivit directorului Servicii Publice SA Tulcea, Valeriu Holostencu, pentru cei câţiva fulgi de zăpadă niciunul din cele 9 utilaje (5 autospeciale cu lamă și sărăriță, 1 autospecială cu lamă și bazin de clorură, 1 tractor cu lamă și sărăriță şi 2 camioane de transport zăpadă) nu a fost mişcat iar stocul de 64 tone clorură de calciu, 56 tone clorură de sodiu cu inhibitori, 59 tone clorură de calciu fără inhibitori şi 89 tone nisip a rămas intact.

Potrivit prognozei meteo, în următoarele 7 zile şansele de ninsoare sunt infime, aşa că cei care se ocupă de deszăpezire mai au de aşteptat până să pornească utilajele.

Back to top button