fbpx
Ştirea zilei

Rezultate finale la Evaluarea Naţională: 69 de note mărite după contestaţii

- pentru 54 de lucrări nota în urma contestației a scăzut

Astăzi, 4 iulie, Ministerul Educației a publicat pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22-25 iunie 2021).
În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților din județul Tulcea, cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 70,3% (914 de candidați). A obținut media generală 10 (zece) un candidat.

La proba de Limba și literatura română,1307 de candidați (82,89%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 4 candidați au obținut nota 10.
La Matematică, 1300 de candidați (60,38%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 6 de candidați au obținut nota 10.


Au fost depuse 141 de contestații (5,41% din totalul elevilor), 81 la Limba și literatura română și 60 la Matematică. Din cele 141 de contestații depuse la nivelul județului Tulcea, pentru 69 dintre ele nota primită în urma reevaluării a fost mărită (49 la Limba și literatura română și 20 la Matematică). Pentru 54 de lucrări nota în urma contestației a scăzut (25 de lucrări Limba și literatura română și 29 la Matematica).
Rata de participare a fost de 96,10% la Limba și literatura română: 1307 de candidați prezenți și de 95,58% la Matematică: 1300 de candidați prezenți (dintr-un total de 1360 de absolvenți înscriși). Nu au existat situații de elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă, în județul Tulcea.
Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie. În județul Tulcea nu avem candidați înscriși în etapa specială.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie 2021 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie 2021).

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE