Tulcea

Primul TIR cu ajutoare de la ACoR pentru Izmail și Odessa!

În baza protocolului semnat între #AcoR Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și #InstituțiaPrefectului – Județul Tulcea, astăzi am finalizat pregătirea primului transport de materiale de strictă necesitate în sprijinul cetățenilor ucraineni.

O echipă de voluntari a lucrat timp de o zi la trierea și împaletarea tuturor pachetelor care au ajuns la Tulcea. La această oră se face încărcarea materialelor în tir iar mâine dimineață transportul va trece vama Isaccea, cu destinația #Ismail și #Odessa.

Pentru a răspunde nevoilor urgente ale refugiaților care tranzitează sau rămân în România, dacă doriți să ajutați, vă încurajez să colaborați cu autoritățile, instituțiile locale sau centrale care coordonează intervențiile din teritoriu. Este și va fi în continuare nevoie de #sprijin activ, însă el trebuie să fie bine coordonat, pentru a ajunge acolo unde este cu adevărat necesar.

Nevoile identificate ca urmare a contextului actual vor fi pe termen lung, astfel că fiecare donație contează!

Va fi nevoie în continuare de #alimente, de preferat neperisabile.

Este în continuare nevoie de #voluntari vorbitori de ucraineană și rusă care să ajute la primirea și îndrumarea, cu empatie și caldură, a celor care trec granița la Isaccea.

Pentru sprijin #financiar vă rog să folosiți conturile deschise de Filiala Judeţeană Tulcea a Asociaţiei Comunelor din România.

Pentru orice alte #informații vă stau la dispoziție la numărul de telefon 0749 120271.

Mulțumesc celor care au pus la dispoziția acestei cauze depozitul de pe strada Viticulturii nr. 8 și dvs., celor care ați ajutat cu oricât de puțin și o veți face în continuare!

#solidaritate #RomâniaAjutăUcraina

Back to top button