Program cu publicul pentru obţinerea cazierului judiciar!

Începând cu data de 20 mai a.c., programul de lucru cu publicul la nivelul ghișeelor pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea ( Sediul I.P.J. și Polițiile Orașelor Babadag, Măcin, Isaccea și Sulina) va reveni la programul obișnuit.

În contextul actual, în scopul limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus în rândul populației, se vor respecta obligatoriu, următoarele măsuri de protecție:

  • Purtarea măștii de protecție atât de către petenți cât și de polițiști;
  • Păstrarea distanței de siguranță între petenți;
  • Dezinfectarea obligatorie a mâinilor la ghișeu;

Cererile de eliberare a certificatelor de cazier judiciar și de integritate comportamentală vor fi depuse în conformitate cu prevederile art.28 din Legea nr. 290/2004 republicată ” Cererea – tip, cu datele cu caracter personal completate și motivată, se depune de către persoana fizică electronic sau personal, la orice unitate ori subunitate de poliție în care funcționează ghișeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar.”

Astfel, documentele sus menționate pot fi depuse atât pe adresa de e-mail Cazier@tl.politiaromana.ro sau pe fax, la numărul 0240506747, cât și în mod direct, la sediul unității de poliție.

În vederea evitării producerii de aglomerări la ghișeu, recomandăm cetățenilor să se prezinte conform programului prezentat pe site-ul IPJ Tulcea, cu cererile de eliberare a certificatelor de cazier judiciar sau de integritate comportamentală, deja completate.

Facem apel la cetățeni să dea dovadă de înțelegere, responsabilitate și să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități. Abaterea de la măsurile impuse poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța și sănătatea cetățenilor.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Back to top button