Tulcea

Program prelungit de audienţe pentru senatorul Costel Vicol cu ocazia Zilei Drepturilor Omului

Pentru cei dintre dvs care nu știu, în data de 10 decembrie, la nivel Internațional s-a sărbătorit Ziua Drepturilor Omului! Adunarea Generală a ONU a proclamat în decembrie 1948, Declarația Universală a Drepturilor Omului care stabilea drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, fără discriminare bazată pe naţionalitate, loc de reşedinţă, sex, etnie, religie, limbă etc.
Tema din acest an s-a referit la EGALITATE și la art. 1 al Declarației Universale a Drepturilor Omului: „TOATE FIINȚELE UMANE SE NASC LIBERE ȘI EGALE ÎN DEMNITATE ȘI DREPTURI!”
Cu toții trebuie să ne asigurăm de faptul că drepturile nu ne sunt încălcate prin inegalități/excluderi/discriminări cu sau fără intenție. Din păcate, România nu respectă în totalitate drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Conform statisticilor, suntem al 4-lea cel mai condamnat stat de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului. CEDO arată că România are cel puţin 20 de încălcări ale drepturilor omului, printre acestea fiind violenţa domestică sau accesul la justiţie.
Eu personal, cum puteam marca cel mai bine Ziua Drepturilor Omului (dată fiind și calitatea de membru în Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senat), dacă nu, prin audiențe și întâlniri cu oamenii… ăsta este și unul dintre motivele pentru care nu am reușit să vă scriu până acum.
Problemele cu care se confruntă societatea, după cum știți sunt din ce în ce mai multe și mai complexe.
Încercând să fac un rezumat al discuțiilor avute cu dvs de-a lungul timpului, dar și zilele acestea, pot spune că nemulțumirile se țin lanț, începând de la: lipsa unor servicii de calitate la nivel administrativ; costuri ridicate ale facturilor la utilități; explozia prețurilor; inechități în privința drepturilor salariale sau ale pensiei; la lipsa unui ajutor real și susținut al persoanelor cu dizabilități și terminând cu nemulțumirile pescarilor și localnicilor din Delta Dunării și ale celor din HoReCa, afectați de restricțiile generate de pandemia COVID-19. Voi încerca în postările ulterioare să vă prezint mai multe detalii.
Îmi exprim convingerea că veți avea în continuare încredere să-mi semnalați cât mai multe din problemele cu care vă confruntați (mă refer aici și la cei dintre dvs, cu care nu am reușit încă să mă întâlnesc fizic sau online), pentru ca împreună să căutăm și să găsim modalități legale de soluționare.
Mulți dintre dvs, știu că ~ PREFER FAPTELE CONCRETE, ÎN LOCUL VORBELOR ~ așa că vă aștept să-mi fiți în continuare alături, chiar dacă unii dintre dvs. vor încerca să facă referire la partidul x sau y, sau la faptul că în prezent USR-ul ar fi lipsit de putere (nimic mai fals).. nu pot să vă spun decât atât: aici pe plan local, ar trebui să conteze cât mai puțin coloratura politică a oamenilor care vă reprezintă și cât mai mult deschiderea reală și dorința de a schimba lucrurile în bine!
Invit pe această cale, atât politicienii tulceni, cât și reprezentanții autorităților publice locale și județene la UNITATE și COLABORARE, pentru drepturile tulcenilor.
Costel Vicol
senator USR Tulcea
Back to top button