fbpx
Consiliul Judeţean

Propunere a unui consilier județean: Accesul interzis cu bicicletele pe faleză!

Faleza Dunării de la Tulcea, botezată mai mult sau mai puțin inspirat cu numele unui fost mare campion olimpic de canoe, este de anul trecut, după recepția lucrărilor din proiectul ”Modernizarea Portului Tulcea de la Mm 38+1530 m la Mm 38+800m”, locul de promenadă preferat de tulceni.  Așa se face că tot mai mulți tulceni, care până anul trecut făceau ture de Ciuperca, acum s-au mutat pe faleză și o dată cu ei și … bicicliștii.

Cunoscută pentru pista ei de biciclete, amenajată după ecologizarea lacului, zona din jurul Ciupercii s-a îmbogățit de curând și cu un skatepark sau ceva de genul care ar fi trebuit să fie punctul reper pentru cei care folosesc bicicletele, și nu numai, pentru tot felul de acrobații. Și pentru că aceștia fac pe teribiliștii, ca să cităm un distins consilier județean, pe ”faleza noastră” (adică a Consiliului Județean și nu a Primăriei Tulcea!), Corneliu Bejan, căci despre el este vorba, a propus administratorului acestei zone de promenadă preferată de tulceni, interdicția bicicletelor conduse de persoane peste 14-15 ani.

Consilierul județean tulcean a declarat în plenul ședinței de azi că ar trebui limitat accesul bicicliștilor pe faleză, a celor care au anumită vârstă și anumite apucături. ”Duminică seara am văzut o escadrilă de opt-zece tineri de 14-15 ani care făceau întrecere printre oameni. Mai mult săreau cu bicicletele de pe acele trepte din dreptul Casei de Cultură (…)” i-a înfierat consilierul județean pe tenereii care s-au încăpățânat să facă acrobații în altă parte decât în locul special amenajat de primărie.

Chiar dacă unii ar înțelege că e o reclamă mascată pentru investiția primăriei, ei bine nu e așa, iar consilierul județean Bejan s-a adresat și Poliției Locale zilele trecute iar azi a cerut conducerii AZL Sulina să modifice regulamentul de exploatare al falezei și să limiteze sau chiar să interzică accesul bicicliștilor de 14-15 ani și mai mari.

Întrebat despre posibilitatea aceasta, Dragoș Ioniță, directorul AZL Sulina a declarat: ”La propunerea domnului consilier județean vom apela la o consultare publică iar dacă tulcenii vor să interzicem accesul bicicletelor pe faleză o vom face!”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE