fbpx
Ştirea zilei

Proteste și azi pentru angajații din Sănătate, Pensii și Inspecție Socială!

Zeci de angajați de la Direcția de Sănătate, Casa de Pensii și Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială protestează și azi, la fel cum au făcut-o și ieri, la Tulcea în fața instituțiilor cerând guvernanților  salarii mai mari. În același timp, la nivel național se strâng semnături pentru declanșarea grevei generale.

Angajații de la Casa Județeană de Pensii și de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială potestează și azi  cu speranța să ajungă la rezultatele scontate. ”Mi se pare incorect ca unii să muncească la fel de mult ca alţii şi să primească mult mai puţin, pentru că legea a plecat cu excepţii – excepţii la Finanţe, excepţii la alte instituţii. Încă o dată spun: pleacă specialiştii pentru că sunt unele dintre cele mai proaste salarii din întreg sistemul bugetar.” a transmis Trifanov Camelia reprezentantul sindicatului SNSIMM la nivel de AJPIS Tulcea.

Și în Sănătate sunt nemulțumiri

Prin adoptarea Legii privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, s-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate județene să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului și astfel, au fost create discrepanțe semnificative între nivelurile salariale din Direcțiile de Sănătate Publică și cele din Casele de Asigurări de Sănătate.

Prin acest tratament salarial diferențiat este încălcat principiul egalității în drepturi, principiul echității, iar angajații direcțiilor de sănătate publică sunt discriminați, fără motive obiective, cu toate că egalitatea de tratament este în general garantată de Constituție.

Salariații din DSP solicită creșterea salariilor la un nivel decent atât pentru funcționarii publici, cât și pentru personalul contractual – toți de specialitate, dar cu alte inechități interne de salarizare.

Altor categorii profesionale din sectorul bugetar le-au fost acordate drepturi salariale crescute, doar ca urmare a protestelor. Se pare că doar protestul atrage atenția asupra faptului că nivelul de trai al salariaților din sănătate publică a scăzut sub nivelul decenței și cel de pregătire profesională, aceeași salariați care au răspuns imediat și fără condiționări, în linia întâi a acțiunilor pentru limitarea răspândirii Covid-19, lucrând ziua și noaptea, 7 zile din 7, fără concedii.

Regretăm disconfortul creat persoanelor care, în această perioadă, vor avea de soluționat diverse probleme specifice activității noastre, dar vom încerca să nu întârziem totuși rezolvarea acestora.” se arată în comunicatul încă de ieri transmis redacției infotulcea.ro

În fine, astăzi 17.11.2023, de la ora 9.00 a avut loc un PROTEST SPONTAN în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea a angajaţilor acestui spital, membrii ai Sindicatului TESA-MED, nemulţumiţi de discriminările făcute de guvernanți cu privire la omiterea sistematică a acordării majorării drepturilor salariale personalului nemedical (TESA) din sănătate. Vom continua protestele până la eliminarea acestor inechităţi.

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button