Ştirea zilei

Repopulare cu icre embrionate de şalău a Complexului lagunar Razim-Sinoe!

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a desfășurat luna trecută o nouă serie de acțiuni de repopulare a Complexului lagunar Razim-Sinoe cu icre embrionate de şalău (Sander lucioperca), acțiuni parte a contractului de servicii Refacerea stocurilor de șalău din complexul natural Razim-Sinoie.
Procesul de reproducere natural dirijată s-a realizat la Baza de cercetare Enisala aparținând INCDDD Tulcea (FOTO), în prezența reprezentanților ARBDD. Lansarea din anul acesta a celor peste 1100 de cuiburi embrionate conform tehnologiei brevetate și introducerea acestora în lac a fost finanțată de ARBDD.
Potrivit Guvernatorului ARBDD, Gabriel Teodosie Marinov, reproducatorii au fost recoltati din Lacul Razim si eliberati mai apoi.
Contractul are o valoare de 100.000 – 120.000 lei pe an, in funcție de cantitatile realizate iar repopularea cu şalău se face doar în apele Complexului lagunar Razim-Sinoe. Pentru viitor ne dorim să facem campanii de repopulare pentru nu una ci cinci specii valoroase de peşte din Delta Dunării.  Iar prima dintre aceste specii ar putea fi chiar din acest an crapul.  În perspectivă ne dorim să reînfiinţăm două staţii de reproducere  şi de asemenea să amenajăm o incintă pentru reproducere naturală” a declarat Guvernatorul ARBDD, Gabriel Teodosie Marinov.

Back to top button