fbpx
Ştirea zilei

Cazuri de muncă fără contract în construcții sancționate de Inspecția Muncii

Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfăşurat luna trecută un număr de 142 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat 26 amenzi în valoare de 165.500 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 135 avertismente și au fost dispuse 173 măsuri de remediere a neconformităților constatate.
În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 77 controale, în urma cărora s-au aplicat 42 avertismente şi 19 amenzi în cuantum de 119.000 lei, din care 40.000 reprezintă amenda aplicată pentru 2 angajatori care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţii, unde au fost depistate 2 persoane prestând activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă conform art. 260 alin.1 lit. e din Codul Muncii. De asemenea, au fost dispuse 79 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 65 controale, aplicându-se 93 avertismente şi 7 amenzi în cuantum de 46.000 de lei. Au fost dispuse 94 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button