fbpx
Tulcea

Revenim la normalitate mai devreme de luna septembrie!

- declaraţie politică a deputatului PNL, George Şişcu

➡Comisarul european pentru piaţă internă, Thierry Breton, estima duminică seară, într-un interviu pentru TF1 că în al doilea trimestru, în statele UE vor ajunge aproximativ 350 de milioane de vaccinuri, triplu faţă de cantitatea livrată în primul trimestru. Dacă totul va decurge normal, Europa va primi 200 de milioane doze Pfizer-BioNTech, 70 de milioane AstraZeneca, 55 de milioane Johnson & Johnson şi 35 de milioane Moderna.
➡României îi este alocată cota de 4 la sută din numărul total de vaccinuri, asta însemnând în jur de 14 milioane de doze care vor veni în ţara noastră până la 1 iulie. Dacă ţinem cont că vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, iar România va primi în jur de 2 milioane de doze de acest tip în trimestrul doi, atunci un calcul simplu arată că putem depăşi pragul de 10 milioane de persoane vaccinate undeva la jumătatea lunii iulie.
➡Sunt două condiţii pentru a realiza acest lucru: producătorii să respecte calendarul de livrare, iar pe de altă parte să existe suficient interes din partea românilor pentru vaccinare. Testul decisiv îl vom da probabil începând cu sfârşitul lunii mai, când vor fi suficiente vaccinuri pe piaţă, dar va trebui să existe şi un interes pe măsură din partea oamenilor.
➡Vom depăşi această încercare, dar putem ajunge sănătoşi la liman numai dacă vom mai avea răbdare câteva săptămâni şi vom respecta regulile impuse de autorităţi. Tuturor ne este dificil să mai acceptăm distanţarea după ce un an întreg am suportat tot felul de restricţii, dar altă cale nu există. Avem şansa revenirii la normalitate, pentru că vor veni vaccinuri tot mai multe. Am intrat în linie dreaptă pentru a învinge pandemia.
Întreaga declarație aici ⤵️
George Şişcu, deputat PNL Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE