Ştirea zilei

Rezultate Bacalaureat 2021: La Tulcea nicio notă de 10!

- cele mai mari note le au absolvenţii de la Liceul Teoretic Grigore Moisil

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul bacalaureat.edu.ro notele parţiale (cele finale de după contestaţii vor fi făcute publice pe 9 iulie – n.n.) obţinute de candidaţii care au susţinut examenul de Bacalaureat anul acesta.

Cea mai mare notă obţinută de un elev din Tulcea a fost 9.93, urmat de un coleg sau colegă de clasă de la Liceul Teoretic Grigore Moisil cu nota 9.91. 

Pe următoarele două locuri s-au clasat elevi de la Colegiul Dobrogean Spirul Haret şi Colegiul Economic Delta Dunării, în Top 10 elevi cu note mari (top dominat categoric de elevii moisilişti) fiind şi un elev sau elevă din judeţ, respectiv de la Liceul Teoretic Gheorghe Munteanu Murgoci Măcin.

ATENŢIE: Contestațiile pot fi depuse/transmise azi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Comunicat de presă al Inspectoratului școlar Tulcea

La nivelul județului Tulcea, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 64.22% (62,9% în sesiunea iunie-iulie 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 71,13% (71,4% – sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 29,29% (25% – sesiunea iunie-iulie 2020).

Au promovat 770 de candidați, dintr-un total de 1199 elevi prezenți. Dintre aceștia, 1001 de candidați provin din promoția curentă, iar 198 de candidați din promoțiile anterioare.

Niciun candidat nu a obținut media 10.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

15 candidaţi au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

21 candidaţi au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 6 / Istorie –15);

74 candidaţi au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

Back to top button