Ştirea zilei

Sărbătoarea borșului de pește din Delta Dunării, la a doua ediție

Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, a participat, vineri, 10 septembrie 2021, la cea de-a doua ediție a Sărbătorii borșului de pește din Delta Dunării, eveniment organizat de Primăria și Consiliul local Crișan.

Este una dintre cele mai frumoase tradiții locale, un eveniment care atrage anual foarte mulți turiști, interesați de comunitatatea locală din satele aflate în inima Deltei Dunării. Festivalul organizat la Crișan reunește, în fiecare an, cei mai talentați bucătari din întreaga zonă deltaică.

„Pescaturismul reprezintă o reală oportunitate de promovare a micilor comunități din inima Deltei Dunării, iar în acest sens noi, cei din Consiliul Județean Tulcea, nu putem decât să felicităm administrațiile locale care identifică soluțiile de creștere și de dezvoltare economică și care reușesc să facă pași în direcția potrivită“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

Un model de interculturalitate, comuna Crișan are comunități semnificative de ucraineni și ruși lipoveni, ansamblurile lor fiind adevărate embleme ale minorităților care trăiesc în armonie în acest colț al țării.

Pe lângă toate aceste elemente care identifică Crișanul în turismul românesc (și nu numai), pe lângă frumusețile naturale din această zonă, obiectivele turistice și tradițiile locale, Crișanul are și o remarcabilă tradiție gastronomică: aici vei putea servi tradiționalul borș de pește, dar și specialități precum raci umpluți, chifteluțe de pește, malasolcă, plachie, ardei umpluți cu pește, nalangâte, varenichi etc.

Back to top button