fbpx
Consiliul JudeţeanŞtirea zilei

Centru de cardiologie ARES la Spitalul Județean de Urgență Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, astăzi, la lansarea centrului de cardiologie și radiologie intervențională din Spitalul Județean de Urgență Tulcea.  La eveniment au mai participat dr. Tudor Năstăsescu, directorul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, Iulian Pleșcan, directorul de dezvoltare ARES, dr. Oren Iancovici, director medical și fondator ARES, dar și medici care se vor implica în activitatea în domeniu, atât din județul Tulcea (dr. Nicoleta Zamfir sau dr. Elena Chircov), dar și medici specialiști ai ARES. 

„Am adus aparatură vitală pentru funcționarea spitalului în parametri normali, iar acest angiograf a completat lista echipamentelor care vor duce la creșterea calității actului medical la nivelul spitalului. Acest centru de angiografie inaugurat la Tulcea asigură servicii moderne de tratament pentru afecțiunile cardiovasculare, sprijinind astfel tulcenii care vor putea să se trateze la ei acasă, fără a mai fi nevoie să ajungă în alte zone ale țării. Sunt pași importanți pe care îi facem în asigurarea celor mai bune condiții pentru tulcenii care au nevoie de îngrijiri medicale și, alături de investiții de mare amploare, precum cele derulate cu fonduri europene, credem că, într-un final, vom pune Tulcea pe harta centrelor medicale importante ale țării”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Reprezentanții ARES au vorbit despre importanța acestui centru pentru pacienții tulceni, dar și despre deschiderea pe care au simțit-o din partea autorităților din Tulcea (conducerea Consiliului Județean Tulcea și a Spitalului Județean de Urgență Tulcea).

„Încă de când am fondat ARES, ne-am dorit să aducem medicina viitorului mai aproape de fiecare pacient. În România, asta înseamnă ca oamenii să nu mai fie nevoiți să călătorească în alt oraș sau chiar în alt județ pentru a beneficia de terapii moderne pentru afecțiunile de care suferă. Ne bucurăm că putem oferi pacienților din Tulcea, în sfârșit, proceduri sigure, fără tăieturi și cicatrice, pentru cele mai răspândite afecțiuni cardiovasculare. Într-o țară în care mortalitatea de cauză cardiovasculară este peste media europeană, să fim cât mai aproape de pacienți cu astfel de soluții este extrem de important”, declară dr. Oren Iancovici, director medical și fondator ARES.

„ARES are, la ora actuală, cea mai amplă expertiză în ceea ce privește managementul unui centru de angiografie. Avem cei mai buni și experimentați medici, fluxuri de lucru bine stabilite, materiale de calitate și consilieri medicali foarte bine pregătiți care pot ghida pacientul în tot procesul internării. Venim la Tulcea cu această experiență de peste 10 ani de pionierat în cardiologia intervențională și vrem să aducem plus valoare Secției de cardiologie din Spitalul Județean, unde am găsit medici extraordinari și dedicați, cu care suntem convinși că vom face o echipă excelentă în beneficiul pacienților tulceni”, a spus Iulian Pleșcan, directorul de dezvoltare ARES.

Pacienții tulceni vor avea de acum acces la tratamente moderne pentru afecțiuni cardiovasculare precum infarctul miocardic acut sau aritmiile cardiace, fără a mai fi nevoiți să călătorească în alt județ.

În cadrul unui parteneriat public privat încheiat între ARES și Spitalul Județean de Urgență Tulcea, angiograful spitalului va fi operat de ARES, care aduce la Tulcea echipa sa de medici cu experiență, cu peste 10 premiere medicale naționale și internaționale la activ.

În cadrul ARES Tulcea, pacienții vor avea parte de soluții terapeutice inovatoare pentru diverse afecțiuni din sfera cardiacă și vasculară. Astfel, în acest centru vor fi tratați pacienții cu infarct miocardic acut, boală coronariană ischemică, boală arterială periferică și diverse aritmii cardiace. Printre procedurile care vor fi accesibile pacienților tulceni se numără coronarografia, procedura de diagnostic pentru starea arterelor inimii, dilatarea vaselor de sânge cu balon și stent, implantarea de dispozitive cardiace precum stimulatorul cardiac sau defibrilatorul cardiac.

În cadrul ARES Tulcea vor lucra medici cardiologi intervenționiști și aritmologi cu experiență atât în spitalele mari din țară cât și în cele din străinătate: dr. Roberto Haret, dr. Denis Amet, dr. Ion Bostan și dr. Mustafa Adnan.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button