Tulcea

România începe marea construcţie, iar temelia o turnăm în 2021

- declaraţie politică a deputatului PNL, George Şişcu

România începe Marea Construcţie, iar temelia o turnăm în 2021. Bugetul este axat pe investiţii. A venit vremea să abandonăm formula falimentară de tip PSD

Bugetul din acest an este axat pe investiţii şi oricât va încerca PSD să arate că drumul este greşit, aceasta este reţeta pentru a creşte economia. Doar prin investiţii putem majora veniturile la buget şi evident ne putem permite cheltuieli mai ridicate pentru salarii şi pensii.

Formula falimentară utilizată cu sârg atâţia ani de PSD nu ne duce nicăieri. A arunca bani cu nemiluita fără a ţine cont de criterii de performanţă înseamnă inconştienţă, iar actualul guvern nu va face asta.În 2021, după un an complicat cu pandemie şi sectoare economice grav afectate, suma alocată investiţiilor se ridică la 61,4 miliarde de lei, adică 5,5 la sută din PIB. Este o creştere consistentă faţă de anul trecut, când alocarea a fost de 53,1 miliarde lei. Practic, avem cel mai mare buget alocat pentru investiţii din ultimii 10 ani.Creşterea economică pentru acest an este de 4,3 la sută, iar obiectivul major este să punem bazele unei creşteri economice solide, sănătoase, pentru perioada următoare.În ciuda strigătelor alarmiste ale PSD, nu se pune problema scăderii salariilor şi pensiilor. Vor fi reduse cheltuielile în zone unde este posibil, dar fără să afectăm veniturile vreunei categorii sociale. De asemenea, guvernul s-a angajat să nu majoreze nicio taxă sau impozit.România are nevoie de stabilitate fiscală, dar şi de predictibilitate pentru a putea atrage investitorii străini. Avem nevoie de investiţii străine masive în ţara noastră, iar pentru asta vom evita măsurile populiste care de regulă ţin departe potenţialele investiţii.Pentru prima dată, construcţia bugetară este orientată către dezvoltare rapidă. Am alocat fonduri consistente către educaţie, sănătate şi infrastructură, care, în final, vor produce bunăstare şi creşterea nivelului de trai pentru toţi românii.Trebuie să terminăm cu reţeta PSD, adică bani tocaţi pe proiecte aiuritoare şi împrumuturi de dimensiuni gigantice care se topesc în consum. Un asemenea sistem este falimentar, iar când ţara este pe creştere economică, este o bătaie de joc să nu laşi nimic trainic în urmă.România începe Marea Construcţie, iar temelia o turnăm în 2021. Anii care vor urma vor fi decisivi, mai ales că vom avea la dispoziţie un buget impresionant de investiţii, inclusiv zecile de miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

George Şişcu, deputat PNL

Back to top button