fbpx
Educaţie

Ruth Zotescu de la „Moisil”, cea mai mare notă la BACALAUREAT!

În lipsa unei medii de 10 la Bacalaureat, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” se dovedeşte şi anul acesta unitatea de top din învăţământul tulcean, cu o rată de promovabilitate de 100%! Mai mult, din primele zece cele mai mari note de la Bacalaureat anul acesta, cinci dintre ele aparţin elevilor de la acest liceu. Este meritul lor, fără doar şi poate, dar deopotrivă şi al colectivului de profesori de la acest liceu care a devenit, de câţiva ani, pe bună dreptate, cel mai bun liceu din Tulcea. Poate că şi conducerea acestui liceu ar trebui să îşi promoveze mai mult elevii şi cadrele didactice care obţin performanţă în învăţământ, dar nu acesta e subiectul zilei.

Ruth Zotescu este numele elevei de la Liceul Teoretic Grigore Moisil care a obţinut cea mai mare notă la exemenul de Bacalaureat din acest an. Profesoara Mihaela Visterneanu i-a fost diriginte în anii de liceu elevei provenite de la Şcoala Gimnazială Chilia Veche şi care aspiră la cea mai de succes facultate din zilele noastre şi anume Automatică şi Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Până aici însă două profesoare i-au inspirat performanţa aceasta de la Bacalaureat: Eugenia Bogdan de la Şcoala Gimnazială Chilia Veche şi Oana Gabriela Agache de la Liceul Teoretic Grigore Moisil Tulcea,  desigur, de ceilalţi profesorii de la Şcoala Gimnazială Chilia Veche şi respectiv Liceul Teoretic Grigore Moisil Tulcea.

Deși este rezultatul a patru ani de pregătire meticuloasă, sunt convinsă că întodeauna aceste rezultate sunt influențate și de un pic de noroc. Totuși, momentul de bucurie nu ține prea mult, în continuare voi participa la examenele de admitere ale Facultății de Informatică din cadrul Universității Babeș Bolyai și mai ales ale Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, acolo unde îmi doresc foarte mult să ajung studentă.

Gimnaziul l-am urmat în satul natal, Chilia-Veche, și a fost perioada care mi-a format pasiunea atât pentru literatură, înclinare pe care o datorez profesoarei mele, Eugenia Bogdan, cât și pentru științe.

Am fost până anul acesta elevă a Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, profilul matematică-informatică intensiv engleză, unde, deși accentul a fost pe partea reală, limba română nu a fost niciodată mai puțin importantă.  Încurajată fiind de doamna profesoară Oana Gabriela Agache mi-am dezvoltat și creativitatea prin poezie. În final, la bacalaureat am luat nota 10 la matematică, nota 10 la fizică și nota 9,80 la limba română şi astfel mi-am dovedit că totul este posibil prin muncă și că lucrul individual este mai important decât orice. Încurajez elevii, până mai ieri de gimnaziu, să se bucure de experiența liceului și să aibă încredere în ei însăși, dar să şi muncească pentru a-și atinge aspirațiile.” ne-a declarat, în exclusivitate, Ruth Zotescu.

Felicitări şi succes la facultate, Ruth!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE