fbpx
Educaţie

Aproape 1200 de școlari și preșcolari vor fi relocați din prima zi școală

- cei mai mulți elevi relocați sunt de la Moisil la Agricol

Prima zi de școală din noul an școlar – care va debuta luni, 11 septembrie 2023 – va însemna o relocare în alte școli pentru nu mai puțin de 1190 de școlari și preșcolari din județul Tulcea. Cei mai mulți sunt, culmea, din mediul urban iar motivele relocării sunt lucrările de reabilitare a unităților școlare.

Astfel, cei mai mulți elevi vor fi relocați de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”  la Liceul Tehnologic Agricol ”Nicolae Cornățeanu” respectiv 473 de elevi, ca urmare a unui proiect de finanțare accesat încă din 2019 de Primăria Tulcea pentru reabilitarea unității de învățământ de pe strada 1848. Pentru elevii moisiliști relocarea s-ar putea prelungi și pentru începului anului școlar următor în cazul în care constructorul desemnat va respecta termenul din contract, însă există și varianta ca acesta să fie extrem de harnic și astfel elevii de la Moisil să revină în liceul lor încă din prima zi a anului școlar viitor.

Aproape la fel de mulți elevi vor fi relocați și de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin la Școala Generală Gimnazială ”Gheorghe Banea”. Este vorba aici despre un număr de 437 de elevi care vor începe școala în unitatea de învățământ de pe strada Florilor nr 30.

De la  Școala Primară Sarinasuf, ce aparține de Școala Gimnazială Murighiol vor fi mutați ca urmare a programului de reabilitare 108 elevi la Grădinița cu program normal din localitatea Plopul, tot în comuna Murighiol.

Revenind la Tulcea, un număr de 86 de elevi de la Școala Gimnazială Specială nr. 14  vor fi relocați la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”  iar de la Grădinița cu program prelungit nr 13  vor fi relocați 76 de preșcolari la Grădinița cu program prelungit nr 18  situată pe strada Aleea Mugurel nr 4.

În fine, doar  10 preșcolari vor fi relocați de la Grădinița cu program normal Vasile Alecsandri la Școala Gimnazială din comuna Stejaru. Grupa de grădiniță își va desfășura activitatea într-o sală de clasă de la Școala Stejaru, preșcolarii fiind aduși cu microbuzul școlar însoțiți de către educatoarea acestora.

În cursul zilei de mâine, 8 septembrie 2023, vom reveni cu un articol despre școlile care nu au obținut pentru anul școlar 2023-2024 autorizația sanitară sau, după caz, autorizația de securitate la incendiu din partea instituțiilor abilitate, respectiv DSP și ISU Delta.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button