fbpx
Ştirea zilei

S.O.S., fermieri tulceni! Protestul de joi de la prefectură e un fake

Două partide extremiste, cu cele două trompete reprezentative la nivel național, încearcă mai nou, și prin reprezentanții lor din teritoriu, să confiște politic o mișcare de protest a fermierilor români, cărora li s-a aprins fitilul de nemulțumire după ce au văzut ce se întâmplă prin Europa cu  colegii lor fermieri. Așa se face că un personaj foarte vocal pe social media, care și-a asociat imaginea publică în mod vizibil alături de una dintre cele două trompete extremiste, a reușit ieri să obțină de la autoritățile tulcene o prea mare importanță și asta pentru că i-au autorizat o mișcare de protest pentru data de 18 ianuarie 2024, începând cu ora 9.00. 

Ce trebuie reținut! La Tulcea, fermierii din județul nostru par mai inteligenți decât colegii lor din țară si nu s-au dedat la un circ ieftin pe rețelele de socializare și nici nu au participat la vreun protest.  Sutele de fermieri din județul Tulcea sunt organizați și sunt membri în Asociația Fermierilor din județul Tulcea, o asociație a cărei reprezentativitate este recunoscută și la nivel de minister, prin afilierea la federațiile și alianțele de federații din agricultură. Asociația Fermierilor din județul Tulcea, care luni, 15 ianuarie 2024 obținea avizul pentru un protest la Podul peste Dunăre și-a trimis un reprezentant și la negocierile purtate cu ministrul Agriculturii care au fost într-un final benefice în sensul că s-au prezentat revendicările iar pentru marea majoritate a revendicărilor s-au identificat și modalitățile de rezolvare. Cele ce țin de Ministerul Agriculturii, desigur…

S.O.S. fermieri! Nu vă lăsați păcăliți de impostori. Protestul de joi e un fake

Rezultatul negocierilor de la minister a fost transmis imediat și fermierilor tulceni care au hotărât, în unanimitate să renunțe la mișcarea de protest de la Podul peste Dunăre și să aștepte următoarele runde de negocieri cu ministrul Afacerilor Interne și mai ales cu cel al Finanțelor.

Problemele ridicate de fermieri, nu doar cei din județul Tulcea, și-au găsit în mare parte rezolvare la domnul ministru Barbu și problemele ce țin de ministrul Afacerilor Interne sunt, de asemenea, ca și rezolvate. Mai este nevoie de o întâlnire sau poate o rundă de întâlniri cu ministrul Finanțelor Publice fiindcă aici sunt cele mai multe probleme nerezolvate și abia după aceste ultime negocieri vom trage concluzia dacă protestul mai este justificat sau nu. Am fost și sunt un om al dialogului, poate de aceea fermierii din județul Tulcea nu s-au aprins precum colegii noștri din țară și iată că problemele ridicate de noi își găsesc, încet -încet, rezolvarea, așa cum s-a întâmplat și pe parcursul anului trecut!” -a declarat ieri Romeo Lombardi, președintele Asociației Fermierilor din județul Tulcea. Întrebat dacă membrii asociației vor participa la mișcarea de protest ce a obținut autorizație de la Primăria Tulcea pentru ziua de joi, 18 ianuarie 2024, același președinte al Asociației Fermierilor din județul Tulcea a mai declarat: ”Am primit și eu această informație de la unii dintre membrii asociației, unii dintre ei chiar revoltați, și sunt de părere că, într-adevăr nu ne reprezintă acest protest. De aceea țin să subliniez faptul că nu este un protest al fermierilor și nu am vrea să se interpreteze ca atare de către autoritățile cu care am început niște negocieri până acum benefice pentru fermieri tocmai pentru a nu pierde cumva și ceea ce am obținut deja! De nu este protestul nostru, nu participăm și dezavuăm astfel de acțiuni organizate de persoane nereprezentative pentru acest sector al agriculturii!”.

Cu alte cuvinte: S.O.S., fermieri tulceni! Protestul de joi de la prefectură e un fake!

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE