Ştirea zilei

Săptămâna sancţiunilor pentru viteză: 229 de amenzi în 7 zile

În perioada 29 iunie – 5 iulie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (alte preocupări, conducere sub influența băuturilor alcoolice, viteză neadaptată sau excesivă și abateri pietoni) și a faptelor antisociale .

Polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.
Astfel, polițiștii au aplicat 487 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 339.950 de lei, dintre care 229 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 35 pentru abaterile savârșite de pietoni și bicicliști, restul fiind pentru alte contravenții constatate.
Ca măsuri complementare, au fost reținute 76 de permise de conducere și au fost retrase 17 de certificate de înmatriculare.
Totodată, oamenii legii au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Polițiștii vor continua acțiunile punctuale, în special pe principalele sectoare de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere din județul Tulcea.
Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, de asemenea folosirea centurii de siguranță obligatorie, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.

Back to top button