fbpx
SănătateŞtirea zilei

Sanitarii pricepuți de la Spiru Haret, locul doi pe țară

Echipajul Colegiului Dobrogean ,,Spiru Haret” Tulcea a ocupat locul al II-lea la etapa națională a Concursului de Educație pentru Sănătate și Prim Ajutor ,,Sanitarii Pricepuți”, ediția 2022. Etapa națională a concursului s-a organizat în perioada 13-16 iulie 2022 și a adunat la start 39 echipaje din județe diferite, la Băile Olănești. Concursul pentru sănătate şi prim ajutor „Sanitarii pricepuţi” este organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, împreună cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Elevii Colegiului Dobrogean ,,Spiru Haret” Tulcea obțin, la această ediție a competiției, locul II, sub coordonarea d-nei Adina RADU- profesor de biologie la Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret” Tulcea. Echipajul este format din elevii: Cassandra Maria INȚE- clasa a IX-a, Bianca Maria IVANCENCO- clasa a X-a, Cosmina Bianca STOIAN, Daria Ioana VOICU și Vlad Mario LUCA- clasa a XI-a.
Concursul se adresează elevilor din ciclul liceal cu scopul de a promova instruirea în domeniile: primul ajutor şi educaţie pentru sănătate, şi vizează atingerea următoarelor obiective: însuşirea cunoştinţelor de bază despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, despre istoria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii precum şi pe cele privind prevenirea accidentelor şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază, „efectuarea unor acţiuni salvatoare de viaţă unor persoane care au suferit o accidentare sau îmbolnăvire acută, de către persoane fără pregătire medicală, fără utilizarea unor echipamente specifice acestui scop”(Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii).
Parcursul echipajului a fost unul deosebit, obținând punctaj valoros la proba practică de acordare a primului ajutor iar după cele două probe ale competiției, echipajul județului Tulcea a încheiat concursul pe poziția a II-a.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button