fbpx
Sănătate

Centrul Medical Routine Med susține programul național „Școala Altfel“

Centrul Medical Routine Med susține programul național „Școala Altfel“

Centrul Medical Routine Med i-a găzduit pe cei 21 de preșcolari ai grupei mari de la Grădinița cu P.P. Nr. 17, din Tulcea, pentru o ședință de educație pentru sănătate. Acțiunea face parte din programul național „Școala Altfel“, inițiat de Ministerului Educației. Scopul acestui proiect este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari și al elevilor.

Dr. Zenobie Stoianovschi, medic specialist în recuperare medicală, alături de asistenta medicală Cristina Miron, i-au inițiat pe micuți în abordarea unei alimentații sănătoase. Tema aleasă pentru activitatea educativă Alimentație sănătoasă a fost, anul acesta, „Vrem să fim sănătoși – vizită la Clinica Routine Med“.  Preșcolarii grupei mari „Steluțele“, împreună cu doamnele educatoare Maria Magdalena Buturugă și Daniela Dumitru, au participat la un curs de educație alimentară, prin activități concurs, desfășurate în aer liber și jocuri de testare a cunoștințelor acumulate.

Domnul doctor Zenobie Stoianovschi le-a explicat tuturor care sunt alimentele sănătoase pentru organismul uman, printr-o abordare interactivă, care ajută la asimilarea, cu ușurință, a informațiilor. De asemenea, medicul specialist în recuperare medicală le-a demonstrat celor mici cât de importantă este mișcarea pentru sănătate, implicându-i în activități de educație fizică, în aer liber.

Această inițiativă de învățare prin joc are ca scop îndrumarea timpurie a elevilor către un stil de viață sănătos, care să-i ajute să facă alegerile alimentare corecte și să renunțe la produsele nesănătoase, pe termen lung.

Toți cei care au participat la activitatea Alimentație sănătoasă au putut, astfel, să viziteze și întreaga secție de recuperare medicală din cadrul Centrului Medical Routine Med, sub îndrumarea doamnei asistente Cristina Miron.

În semn de mulțumire pentru implicarea în acest proiect educațional, atât medicul Zenobie Stoianovschi cât și asistenta medicală Cristina Miron au primit, din partea Grădiniței cu P.P. Nr. 17, din Tulcea, o diplomă onorifică.

Toți cei care au nevoie de sfaturi pentru un stil de viață sănătos sau de recuperare medicală, pot obține o programare la Dr. Zenobie Stoianovschi.

Centrul Medical Routine Med, din Tulcea, a mai fost implicat și în alte proiecte naționale pentru sănătate, anul acesta.

 

Programul național „Școala altfel” a fost gândit pe o durată de 5 zile consecutive lucrătoare, în timpul anului școlar, și se derulează pe baza unei planificări realizată de fiecare unitate de învățământ, conform ordinului ministrului educației naționale și cercetării științifice privind structura anului școlar, valabil în anul școlar respectiv. Activitățile cuprinse în program sunt implementate de cadre didactice în parteneriat cu elevi, alte cadre didactice, părinți, reprezentanți ai instituțiilor, autorităților, companiilor sau organizațiilor nonguvernamentale locale – conform articolelor cuprinse în Metodologie de organizare a Programului național „Școala altfel”, din Anexa la O.M.E.N.C.Ș. nr. 5034/29.08.2016.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE