fbpx
Tulcea

Semnal USR Tulcea: Agricultura dobrogeană a fost lăsată de izbeliște

”Am avut o întâlnire interesantă cu o parte din fermierii din județele Tulcea și Constanța. Una dintre multiplele probleme cu care se confruntă în prezent acești oameni care trudesc din greu la munca pământului, este că nici până la această dată nu au primit despăgubirile promise de către Guvernul României prin intermediul Ministerului Agriculturii, pentru pierderile provocate de seceta din primăvara anului 2022 la porumb, floarea soarelui și alte culturi.

La fermieri nu a ajuns încă nici un bănuț!

Totodată, subvențiile care ar fi trebuit acordate pentru culturile înființate în anul 2022 nu s-au dat nici până acum, deși suntem în luna aprilie 2023.

De asemenea, agricultorii doresc ca statul să intervină în preluarea producției agricole, mai ales la cereale, deoarece nu au capacități de stocare, iar intermediarii profită de acest lucru pentru a le oferi un preț foarte mic la recoltarea acestora direct de pe tarla, ulterior crescând prețul după evoluția pieței sau cerând bani de la bugetul de
stat atunci când nu reușesc să revândă la prețul scontat, bani care din păcate nu ajung și la fermierii care lucrează pământul.
Fermierii, pe bună dreptate susțin că subvenția acordată pe hectar este cea mai mică din Uniunea Europeană și că aceasta ar trebui mărită, astfel încât pierderile cauzate de secetă, grindină, furtuni, animale sau prețul prea mic, să fie minime.
Voi adresa o nouă interpelare către ministrul de resort și sper ca de această dată să primesc un răspuns clar și concis, nu doar vorbe goale fără sens.” declară Costel Vicol, senator USR Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button