fbpx
Tulcea

Senatorul Costel Vicol solicită explicații premierului pentru pensiile speciale!

USR îl cheamă în Senat pe Nicolae Ciucă, în data de 6 martie 2023 la ”ora prim-ministrului” să dea explicații despre proiectul privind pensiile speciale! Anunțul a fost făcut de senatorul de Tulcea, Costel Vicol, iar subiectul dezbaterii are în vedere poziția premierului României cu privire la reforma pensiilor speciale și de serviciu, inclusiv măsura în care proiectul guvernului răspunde cerințelor stabilite prin jaloanele Planului Național de Redresare și Reziliență.   

,,Alături colegul meu, Radu Mihail – liderul grupului USR din Senat, considerăm că proiectul de lege care a fost depus la Parlament are carențe majore, nu rezolvă problema de fond – recalcularea pensiilor de serviciu pe bază de contributivitate – și în plus, riscă să fie declarat neconstituțional. Nicoale Ciucă are multe lucruri de clarificat: care este poziția guvernului față de pensiile speciale, dacă UE consideră că abordarea actuală respectă jaloanele din PNRR sau România riscă să piardă miliarde de euro de dragul specialilor de partid. Nicolae Ciucă mai trebuie să ne spună de ce România se împrumută din ce în ce mai mult și la rate din ce în ce mai mari; ce se întâmplă cu facturile la energie și întârzierile la eliberarea cardurilor” – a transmis Costel Vicol.

Conform regulamentului Senatului, ”o dată pe lună, de regulă în prima zi când se desfășoară dezbateri politice cu participarea prim-ministrului, Comitetul liderilor stabilește o zi când se dezbat probleme de interes major pentru viața politică, economică și socială.

(1) Dezbaterile politice se organizează atât la solicitarea grupurilor parlamentare, cât și la solicitarea prim-ministrului, alternativ.

(2) Solicitarea se înaintează Biroului permanent al Senatului, în scris, de către unul sau mai multe grupuri parlamentare, cu precizarea temei de dezbatere propuse, iar Biroul permanent îl informează de îndată pe prim-ministru.

(3) Prim-ministrul are obligația de a participa la dezbaterea solicitată.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button