fbpx
Ştirea zilei

#sepoate: Liceul Tehnologic Topolog va avea din toamnă clasă de instructor sportiv

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a convocat zilele trecute Consiliul de administrație pentru a reanaliza decizia de diminuare cu o clasă a IX-a la la Liceul Tehnologic Topolog . Este vorba despre clasa cu profil SPORTIV de pe filiera VOCAȚIONALĂ cu specializarea INSTUCTOR SPORTIV. Ce a stat la baza acestei decizii de reanalizare a scris-o, cu subiect și predicat, profesorul Adrian Almaghe, antrenorul singurei echipe sportive din tot județul Tulcea care activează la nivel național de seniori (mai bine zis senioare), respectiv la echipa de fotbal de Liga a II-a Liceenii Topolog, echipă care a ratat anul trecut promovarea în Liga I de fotbal. Întrunit în ședință pe 8 februarie 2024 Consiliul de administrație a revenit asupra deciziei și din toamnă liceul va avea din nou clasă de sportiv.
În 2015 s- a înființat clasă cu program sportiv la Liceul Tehnologic Topolog . De atunci am avut în fiecare an performanțe: locuri I câștigate la nivel național, copii olimpici la nivel național( cinci ani la rând pe podium, anul trecut locul I ) la Olimpiada de Pregătire Sportivă Teoretică, echipă de fotbal feminin în Liga 2, echipe reprezentative de fotbal – băieți/ fete- câștigătoare la ONSȘ ani la rând și multe altele…
Și, totuși, ușor-ușor, aripile ne sunt tăiate. Clasa urmează să dispară.
Degeaba avem rezultate dacă nu ni se recunosc…
Păcat că nu se ține cont de faptul că acești copii nu au unde și cum să plece, familiile lor neavând putere financiară pentru a performa la școli de profil din alte localități. Păcat că se dă tot în cei care își fac treaba cu plăcere și muuultă dăruire…
Care e răsplata? Așa se recunoaște efortul depus?
Până la urmă asta ar fi fost recunoașterea și recompensa. Prin acești tineri s-a auzit și de județul nostru la FRF și în țară. Ei au nevoie să învețe ACASĂ. Cerem prea mult? Copiii aceștia chiar FAC mult. Când alții se întorc sub plăpumioară pe partea cealaltă, ei aleargă, își rup oasele pe teren. Și o fac din daruire, nu din obligație.
Nu vor decât să facă liceul dorit, nu să rămână în afara școlii (pentru că în ritmul acesta nu vor avea unde să se ducă, nu vor putea să plece nicăieri). Și apoi ne plângem că avem neșcolarizați.” transmitea public profesorul de sport Adrian Almaghe de la Topolog.
Se pare că în învățământul tulcean doar așa, cu presiune pusă pe conducerea Inspectoratului Școlar, #sepoate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button