fbpx
Minorităţi

Silviu Feodor, deputat CRLR: Au început lucrările la memorialul pentru Ivan Patzaichin!

Lucrările la memorialul pentru Ivan Patzaichin au început azi, 19 iunie 2023. Acesta va fi inaugurat pe 8 septembrie, în cadrul Festivalului Ivan Patzaichin. Ansamblul, inițiat de familia marelui campion și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, va fi ridicat, pe faleza ce îi poartă numele, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea și Consiliul Județean Tulcea. Memorialul este un ansamblu arhitectural alcătuit din lucrări de artă ale unor artiști recunoscuți; Mircea Cantor, Teodor Graur, Virgil Scripcariu, Dan Vezentan și Gyárfás Oláh.

Salut inițiativa Consiliului Județean și al Primăriei Tulcea de a cinsti memoria celui mai mare campion născut aici în nordul Dobrogei, o figură emblematică a Comunității Rușilor Lipoveni din România!, a transmis deputatul Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România.

Inițiatorii au anunțat una dintre caracteristicile importante ale monumentului, prin care sunt puse în valoare performanțele importantei comunități sportive a sporturilor cu vâsle din județul Tulcea; la baza „columnei” cu pagăi realizate de Virgil Scripcariu, vor fi menționați campionii olimpici, mondiali și europeni la kaiac canoe pe care i-a dat lumii acest colț de țară. Unii dintre ei l-au inspirat pe Ivan, iar alții au fost inspirați de el pentru a deveni „cei mai buni”. Cei mai mulți dintre ei sunt, de asemenea, reprezentanți ai Comunității Rușilor Lipoveni din România.

Lista acestei flotile de aur a fost începută de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Însă acum, pentru a o completa, organizatorii solicită sprijinul locuitorilor Tulcei. Astfel, până pe 15 iulie, sunt așteptate la adresa office@rowmania.ro informații privind sportivi care lipsesc din această listă – campioni care s-au născut în județul Tulcea și au fost medaliați cu aur, argint sau bronz la Jocurile Olimpice, campionate mondiale sau europene la kaiak canoe. Mesajele vor cuprinde numele sportivului, locul de naștere (din jud. Tulcea), competiția, locul obținut (1 – 3), precum și o resursă independentă unde se poate verifica performanța acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button