fbpx
Ştirea zilei

Sindicatul Naţional APIA anunță proteste din 25 septembrie 2023!

Sindicatul Liber APIA Tulcea, afiliat la Sindicatul Naţional APIA şi la Federaţia AGROSTAR, îşi manifestă profunda îngrijorare şi dezamăgire, atât cu privire la proiectele OUG privind măsurile fiscal bugetare care au apărut în spaţiul public, cât şi la blocarea proiectului de modificare al Legii unice de salarizare. În acest sens Sindicatul Naţional APIA a emis azi un comunicat către toate structurile sindicale afiliate pentru a fi adus la cunoștința ferimierilor, prin intermediul mass-media.

Președintele Sindicatului Liber APIA Tulcea, Dragoș Crivăț, este însă de părere că toate măsurile anunțate de Guvern și de ministrul Agriculturii ar trebui discutate și negociate iar calea dialogului este cea propusă de liderul sindical de la Tulcea, înainte de declanșarea oricărei forme de protest.

Și eu sunt de părere că doar prin dialog se pot rezolva aceste probleme și în calitatea mea de vicepreședinte la nivel național am susținut de fiecare dată dialogul și negocierile înaintea oricărei forme de protest. Eu sper să avem acest dialog cât de curând și să nu ajungem la proteste în prag de toamnă fiindcă cei care vor avea de suferit cel mai mult vor fi fermierii” – a declarat Dragoș Crivăț.

Legat de nemulțumirile sindicaliștilor de la APIA, trebuie spus că  a fost sesizată Comisia Europeană cu privire la pericolul destabilizării acestor două agenţii în care există deja deficit de personal iar centrele judeţene nu pot funcţiona fără şefi de birouri sau de servicii,  desfiinţarea acestor posturi ducând mplicit la reorganizare.

Comisia Europeană nu poate accepta aşa ceva. Cursul banilor europeni se derulează după nişte criterii stabilite încă de la acreditarea celor două agenţii şi orice modificare poate duce la pericolul pierderii fondurilor. Ordonanţă, dacă va apărea sub forma aruncată pe piaţă, fără discuţie va fi atacată. Sindicaliştii de la APIA şi AFIR sunt decişi să delanseze greva generală şi să blocheze fondurile europene în cazul în care nu vor fi luaţi în considerare” susțin liderii Sindicatului Național APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button