Ştirea zilei

ŞOCANT: Poliţiştii tulceni nu mai dau amenzi ci …cafea!

- e vorba despre şoferii ucraineni care tranzitează judeţul Tulcea

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Tulcea, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat azi o acțiune preventiv-umanitară pentru cetățenii ucrainieni care tranzitează județul, sau care râmân în zonă, acţiune prin care au oprit şoferii cu numere de Ucraina pentru a le da cafea şi nu amenzi.

Având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, județul Tulcea fiind tranzitat de vehicule ale cetățenilor ucrainieni, polițiștii au desfășurat activități combatere a oboselii la volan. În cadrul activității, le-au fost oferite conducătorilor auto, dar și pasagerilor cafea, apă și produse alimentare, cu scopul de a lua o pauză și pentru a putea ajunge în siguranță la destinație, având în vedere distanțele lungi pe care le au de parcurs.” se arată în comunicatul de presă.

Polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să ia câte o pauză, atunci când se simt obosiți la volan, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și de trafic și să respecte regulile de circulație.

Back to top button