fbpx
Ştirea zilei

Șofer de 20 de ani la volanul unui autoturism cu numere false!

În noaptea de 24/25 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Tulcea, au identificat în trafic un tânăr de 20 de ani din Tulcea, în timp ce conducea un auto pe strada Babadag din municipiu, având numere de înmatriculare false.

Potrivit polițiștilor, mașina pe care o conducea, figura in baza de date ca având alte numere de înmatriculare, nu cele pe care le avea montate. Cu ce scop se va afla din ancheta Poliției.

Prin fals se înțelege contrar adevărului, mincinos, neautentic, imitat, iar prin număr fals de înmatriculare se înțelege orice număr înscris pe tăblițele montate la locurile rezervate acestora pe un autovehicul, număr care nu corespunde adevărului, respectiv nu corespunde unei înscrieri reale a autovehiculului în evidențele autorității competente să efectueze înmatricularea. În acest sens, este fals nu numai un număr imaginar aplicat unui autovehicul înmatriculat ori neînmatriculat, ci și un alt număr decât cel real atribuit unui anumit autovehicul, sau un număr real pe care, la un moment dat l-a avut un autovehicul, dar care și-a pierdut valabilitatea. În toate aceste cazuri se creează o aparență contrară adevărului, sancționată de legea penală. Pentru realizarea elementului material al laturii obiective a infracțiunii în discuție, nu se cere ca numărul sub care circulă autovehiculul să fi fost falsificat în sens fizic, material.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală și în continuare efectuează cercetări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button