fbpx
Ştirea zilei

Piața Nouă s-a digitalizat! Urmează și plata cu cardul direct la tarabe

Societatea Agropiețe SA Tulcea a implementat, de la începutul acestui an, un Sistem Digital în piețele din municipiu, având ca scop principal crearea unei comunicări eficiente și transparente pe relația producător – consumator – administrator al piețelor.  Harta digitală pentru Piața Nouă a fost prezentată azi printr-un eveniment public de Rodica Pascale, directorul Agropiețe SA Tulcea și de viceprimarul George Șinghi, însă această hartă digitală, așa cum îi spune și numele, poate fi găsită AICI.

Potrivit conducerii societății, în prima etapă a digitalizării, încă de anul trecut, cu introducerea în platforma digitală pe de o parte a tonetelor care au fost personalizate cu cod QR, după care a urmat introducerea în baza de date a producătorilor agricoli și a comercianților. O muncă laborioasă, mai ales că Piața Nouă din Tulcea este a doua piață agro-alimentară din țară care implementează acest sistem cu identificare a vânzătorilor  (producători sau comercianți) prin cod QR, însă prima din România cu trasabilitatea produselor: toate datele privind produsele de pe tonetă inclusiv cu fotografii de la terenul de pe care au fost recoltate.

Orice comerciant care dorește să închirieze o tonetă sau un spațiu în piață, poate vedea pe un monitor care structură este disponibilă și care este ocupată, precum și modalitatea de închiriere (cu contract sau în regim forfetar). Prin implementarea acestui sistem, pe lângă transparentizarea activității, se asigură și un control managerial mai eficient asupra modului de încasare de către personalul propriu, a gestionării tarifelor de închiriere pentru structurile de vânzare existente.” – spune Rodica Pascale, directorul Agropiețe SA Tulcea.

Două din trei tonete din Piața Nouă sunt ocupate de producători autentici

Dacă este o părere greșită că piețele tulcene sunt pline de ”samsari”, ei bine, realitatea este alta: două din trei tonete, cel puțin în Piața Nouă, sunt ocupate de producători autentici. Doar una din trei tonete este ocupată de comercianți care nu sunt deloc ”samsari”, cum li se mai spunea, ci societăți comerciale care și ele fac la rândul lor dovada provenienței produselor comercializate.

”Avem unul din cele mai ridicate procente de prezență a producătorilor în piețe, iar aici, acum, avem 67% producători și 33% comerciați. Sunt producători de la noi din județ majoritatea dar uite că azi avem și producători de la Suceava, de obicei avem câteva tonete ocupate de giurgiuveni și mai sunt și din alte județe. Totuși, majoritatea producătorilor sunt din județul Tulcea, avem și din municipiu chiar…” a mai declarat Rodica Pascale.

În curând, plata și cu cardul în pietele tulcene. Detalii mai jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button