fbpx
Ştiri din viitor

#ştiredinviitor: Zilele lui Ifrim la Aquaserv au început să fie numărate!

Azi, în ședința de Consiliu local al municipiului Tulcea, consilierii locali ar fi trebuit să voteze proiectul cu denumirea ”Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special, reprezentantului Unității Administrativ-Teritoriale Municipiul Tulcea în Adunarea Generală a Asociatiei Intercomunitare “Dezvoltarea Durabilă a Serviciilor de Apă și Canalizare din Judeţul Tulcea”, Primarul Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, în vederea exercitării votului privind actualizarea Strategiei de tarifare a operatorului regional  societatea Aquaserv S.A. Tulcea, pentru perioada 2021-2025, conform rezultatelor analizei cost-beneficiu pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în Județul Tulcea” și a votului Consiliului Local.

În traducere liberă, pe înțelesul tuturor, votul ar fi trebuit să dea un mandat primarului să voteze –  alături de alți 15 primari din tot atâtea unități administrativ teritoriale – pentru strategia ce va sta la baza unei noi cereri de finanțare prin care Aquaserv să acceseze peste 200 de milioane de euro.

Cineva cu capul pe umeri, care vede lucrurile de sus, în ansamblu, ar putea spune că peste 200 de milioane de euro bani europeni sunt totuși bani europeni accesați  și nu gogoși electorale cu miros de ”fonduri europene”!

Cum și-au argumentat unii și alții votul și mai ales frustrările, după caz, se poate urmări pe pagina de socializare a primăriei, însă e nevoie și aici de o traducere liberă, pe înțelesul tuturor.

Când unui edil – și încercați să identificați personajul – care funcționează precum ”hopamitică” i se aduc prejudicii de imagine atunci trebuie găsit un țap ispășitor, un pion de sacrificiu sau un vinovat! Iar acesta, cât se poate de repede, trebuie să dispară din peisaj și asta pentru că … îi ține umbră! Până acum au fost zeci de țapi, pioni sau vinovați care au dispărut iar alții vor urma, să nu-și facă iluzii!

Ca și în cazul precedentei #știridinviitor care – ce să vezi! – s-a adeverit, acum pe ”blacklist” a fost trecut Valentin Catrinescu Ifrim, nimeni altul decât ”viitorfostul”director de la compania de apă Aquaserv SA Tulcea.

Din ultima bancă a Sălii Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea acesta a încercat să explice că Strategia ce va sta la baza viitoarei cereri de finanțare e bună și că va aduce județului peste 200 de milioane de euro ce vor fi investiți în apă și canalizare în 16 UAT-uri printre care și Tulcea. Sau mai ales municipiul Tulcea. Fără succes!

Consilierii liberali și partenerii lor de guvernare locală au înțeles că primarul nu are chef să voteze Strategia în cazul în care îl vor mandata și uite așa votul pe proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul Șinghi a picat la votul majorității.

Ce s-a înțeles din ședința de consiliu de azi, mai limpede ca oricând, e că zilele lui Ifrim la Aquaserv au început să fie numărate! Pentru cei care se bucură de o astfel de veste le spunem că șansele ca el să nu plece singur de la conducerea Aquaserv ci cu câțiva directori după el sunt de la zi la zi tot mai mari.

Doar timpul ne va demonstra dacă e sau nu o #ştiredinviitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE