Ştirea zilei

Superofertă la Tulcea, Isaccea şi Măcin: Vaccin Astra Zeneca doar cu buletinul!

- flux nou de vaccinare cu Moderna la Isaccea deschis azi

De la începutul acestei săptămâni, din ziua în care s-a deschis Centrul de vaccinare din fosta sală de conferinţe a Liceului Agricol Nicolae Cornăţeanu (str. Isaccei, nr. 1) din municipiu, ritmul de vaccinare a crescut de la zi la zi, chiar dacă nu e un tip de vaccin pe placul tulcenilor şi al românilor în general: Astra Zeneca.

Coordonatoarea centrului de vaccinare, dr. Raluca Irimia, în lipsa unei campanii serioase la nivel de municipiu şi judeţ, a solicitat fiecărui vaccinat din zilele trecute să popularizeze posibilitatea oferită de acest centru nou deschis de vaccinare fără programare pentru toată populaţia majoră.

Din prima zi la acest centru de vaccinare au fost foarte puţine programări, şase dacă îmi amintesc bine. Când vaccinezi doar şase persoane dintr-un flux întreg alocat centrului înseamnă că 90 de oameni poate nu au ştiut că s-a deschis acest centru de vaccinare şi că au posibilitatea să se imunizeze fără să fie din categoriile de persoane care au avut acces la vaccin în prima şi a doua etapă de vaccinare. Acum suntem în etapa a treia a vaccinării şi toată populaţia majoră se poate vaccina. Din acest motiv, aşa cum a anunţat şi coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, colonelul Gheorghiţă, la fluxul de la noi din municipiu se poate vaccina orice persoană care doreşte acest lucru şi, foarte important de subliniat, cu sau fără programare. Practic, cine vrea să se vaccineze, vine cu actul de identitate şi este vaccinat, fără nicio programare pe platformă, la call center sau medicul de familie„, a declarat dr. Raluca Irimia.

Potrivit Platformei de vaccinare în această după amiază la Centrul de vaccinare din fosta sală de conferinţe a Liceului Agricol Nicolae Cornăţeanu (str. Isaccei, nr. 1) erau disponibile 450 de sloturi,

Şi la Isaccea şi la Măcin vaccinare fără programare pentru Astra Zeneca

La CENTRU DE VACCINARE SALA DE SPORT Isaccea – str.1 Decembrie, nr.91a şi la CENTRU DE VACCINARE CASA DE CULTURĂ GRIGORE KIAZIM Măcin – Str. 1 Decembrie 1918, Nr.20 erau tot în această după-amiază disponibile aproape o mie de sloturi pe tipul de vaccin Astra Zeneca: 708 la Isaccea şi 241 la Măcin.

Potrvit coordonatoarei judeţene a campaniei de vaccinare, dr. Delia Ciulache, şi în aceste două centre de vaccinare, la fel ca şi în municipiu, tulcenii pot merge doar cu buletinul să se vaccineze.

„Datorită faptului că adresabilitatea pentru tipul de vaccin produs de Astra Zeneca este mai scăzută decât la celelalte două tipuri de vaccin şi nu doar la noi la Tulcea ci în toată ţara, s-a decis, după cum bine ştiţi, ca vaccinarea la aceste fluxuri să se poată face şi fără programare pe platforma de vaccinare. Acest lucru deja se întâmplă şi la noi în cele trei centre de vaccinare de la Tulcea, Isaccea şi Măcin, iar tulcenii vin la vaccinare fără programare de la zi la zi în număr mai mare” a declarat dr Delia Ciulache.

Tot de azi după amiază, pe platforma de vaccinare a apărut un flux nou de vaccinare cu vaccin Moderna la Isaccea:  aviz amatorilor! Mai jos situaţia „la zi” a centrelor de vaccinare din judeţul nostru.

Vaccin Localitate Centru si adresa centrului de vaccinare Locuri Asteptare
Moderna Isaccea   NOU  Centrul 3 SALA DE SPORT ISACCEA  0 0
Isaccea, str.1 Decembrie, nr.91a
Zeneca Tulcea Liceul Agricol Nicolae Cornateanu  449 1
Str. Isaccei, Nr.1
Pfizer Babadag SALA DE SPORT A ORASULUI BABADAG  0 0
Babadag, str.aurel Vlaicu, nr.1
Pfizer Babadag CentrulP REGIMENTUL 307 INFANTERIE MARINĂ HERACLEEA  0 0
Strada Heracleea Număr 53-55, Babadag Județul Tulcea; E-mail –
Zeneca Isaccea SALA DE SPORT ISACCEA  708 0
Isaccea, str.1 Decembrie, nr.91a
Zeneca Macin CENTRU DE VACCINARE CASA DE CULTURA GRIGORE KIAZIM MACIN  241 0
Macin, Str. 1 Decembrie 1918, Nr.20
Moderna Macin Centru 3 CENTRU DE VACCINARE CASA DE CULTURA GRIGORE KIAZIM MACIN  37 8
Str. 1 Decembrie 1918, Nr.65, Beclean
Moderna Murighiol CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA MURGHIOL  361 2
Murighiol, str.portului, nr.93
Pfizer Sarichioi SEDIUL 2 PRIMARIE  571 1
Sarichioi, str.pricipala, nr.254
Moderna Sulina SJUTL punct de lucru Sulina  405 0
Str. Republicii, Nr. 1
Pfizer Tulcea centrul de vaccinare Sala Pohariu  0 26
Str. Isaccei Nr 20
Pfizer Tulcea Centru S SALA DE SPORT POHARIU  0 2295
Str. Isaccei, Nr. 20
Back to top button