fbpx
Ştirea zilei

Misiunile jandarmilor tulceni în perioada 28 august-04 septembrie 2020

În perioada 28 august – 04 septembrie 2020, jandarmii tulceni au acționat zilnic, în mod independent dar și în sistem integrat cu Poliția, pentru menținerea ordinii publice și asigurarea climatului de ordine și siguranță.

În această perioadă, jandarmii au aplicat 65 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 avertismente scrise și 54 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 28.000 lei.

Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost aplicate pentru fapte precum consumul de alcool în locuri publice, săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, tulburarea liniștii publice și participarea la scandal în locuri publice.

 Reamintim faptul că aceste  fapte se sancționează cu amendă de la 100 la 1.500 lei conform Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, jandarmii tulceni au constatat 13 fapte de natură penală, dintre care 11 în cooperare cu Poliția, fiind identificați 13 făptuitori.

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea vor avea în vedere pe lângă prevenirea comiterii faptelor antisociale și informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Recomandăm cetățenilor ca ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranța publică, să apeleze numărul unic 112 sau să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine și siguranță publică.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE